Vädret..

Nu tycker jag allt detta väder får ta och ge med sig, det blir så mycket mer tungarbetat när allting är lerigt och mörkt ute.

Även fast våra hästar går i relativt bra grushagar så har en häst fått mugg på ett ben som vi kämpar med. Tvättar och gör omslag. I vanliga fall är jag bra på att hantera muggen och får bort det snabbt men detta var envist. Hästen har även fått reaktion och blir svullen, inte halt och kan joggas på då går svullnaden ner för ett tag. Trist!

Roliga rapporter ifrån Anna och Sarali är att Amir gör stora framsteg med sin inridning. Nu kan Anna trava själv på Amir och han är mycket tryggare. Han är alltid så stolt efter sina pass, det riktigt lyser i ögona på honom. Spelar ingen roll om det är hantering, lastning eller något annat, han vet när han gjort något bra och växer verkligen! Även Anna och Sara som lärt känna honom ser det också.

Idag ska jag till Enköping och hålla lektioner, så jag rider fram till klockan 13. Linda kommer longera några när jag har åkt. En häst ska besiktas idag inför försäljning, ägaren åker med den. Jag la ut film på min instagram och blev fullständigt nerringd! Så jag fick ta bort annonsen och gjorde en turlista på provridningar. Första som provred ska besikta 🙂

För 8 år sedan är denna bild tagen, E-type och Oj Oj då jag och Elin skulle ut och galoppera i snön, det var tider det!

4 Kommentarer

 1. Susanne den 12 feb 2020 10:56 kl 10:56

  Lägg bandage med Manukahonung över natten på muggen. Det är inte billigt men himla vad bra den honungen är. Då behöver man inte tvätta med vatten heller, honungen löser upp krustorna och sen kommer honungen åt bakterierna under.

  2
 2. Anna den 12 feb 2020 17:49 kl 17:49

  Mitt tips är Silverstrumpor för häst. Man låter strumpan sitta på ett dygn sen byter man. Efter ca 3veckor är muggen borta. Funkar super.

 3. Malin den 13 feb 2020 06:36 kl 06:36

  Be din veterinär om recept på Hippotrim. Man lägger tjockt lager med hippotrim över muggen och sen plastfolie, sen vanligt stallbandage över. Räcker med 2-3 dagar så är allt borta.
  Det är det enda som funkar 😊

 4. Sanne den 13 feb 2020 19:24 kl 19:24

  Canaural örondroppar för katt/hund, kräver dock recept. Helt outstanding! Jag har haft mkt problem med mugg på mina hästar. Detta är det enda som hjälper för mig. Den tar även bort muggen fort. Tvätta rent med vatten och sedan torka torrt, därefter på med salvan och upprepa varje dag tills det är borta. Brukar försvinna på någon vecka.

Kommentera