Uppbyggnadsår för U25

Detta år blir det ett litet uppbyggnadsår för oss U25 ryttare i år tror jag . Det är ofta det går i vågor för ungdomstrupperna, det kommer starkare perioder och sedan måste vi bygga upp oss igen och speciellt i U25 märks det tydligt då det är riktigt svårt med korta Grand Prix som det tar tid för oss ryttare att lära oss alla de svårare rörelserna tekniskt.

Det är mitt 5e år som jag tävlar U25 klasser och jag är så tacksam att jag fått lära mig på Dokki och Biggles, vilka hästar! Att få rida programmen är något jag inte tar för givet och är väldigt tacksam för varje tävling jag får utvecklas på banan.
U25 klasserna har inte funnits i allt för många år, men nu märks det att ex de starka dressyrländerna som Tyskland, Holland och Danmark har fått fram starkare ekipage som har höjt nivån för U25 GP, kul att se och det är inspirerande att se de bästa ryttarna.

Svenska duktiga ryttare som Emma Jönsson, Isabella Tovek och Mathilda Antelli försvann nu efter finalen av Lövsta futre challange, de blir seniorer. Och de tre var bra lagryttare till mästerskapen, och det är såklart trist för vi vill komma med ett stark lag.
Men rätt som det är blommar det ut nya ekipage, Elin Mattsson är ett exempel och även Evelina Söderström gjorde en fin ritt i Int II när Flyine hade tävlingar i helgen. Kul!

Jag hoppas på att Justin och jag kommer hinna rida Lövsta future challange innan vi blir seniorer, energin för att klara de klasserna har han garanterat hehe. Aldrig ridit en häst med så mycket energi och vilja, väldigt roligt men det är svårt och jag måste verkligen vara alert i sadeln för att hinna med. Utvecklande för mig även om det blir väldigt svårt.

Gillar att titta tillbaka på bilder ifrån tidigare är, tänk vad mycket vi får vara med om tack vare hästarna

1 Kommentar

  1. Caroline den 17 feb 2021 07:45 kl 07:45

    Tack för en underbart inspirerande blogg!
    Fråga: det hade varit kul med en jämförelse av Justin, Dokki, Biggles och Lazzie. Vad är det som gör att Justin är den häst med mest kvalitéer och vad har exempelvis Dokki som du skulle vilja att Justin hade lite mer av eller utvecklades i? Och vad är det för kvalitéer dem andra tre (Dokki, Biggles och Lazzie) har som gör att de har blivit så bra?

    4

Kommentera