Två bra dagar

Trots att jag är ensam i stallet så går det bättre än vad jag tänkt mig. Tror hästarna känner att de ska hjälpa till nu och sköta sig extra bra 😉 Även om det tar mer tid så är det mysigt att hålla på med hästarna mera själv, förtroende ifrån marken får man igen o sadeln. Just nu vilar ungdomarna Bella och Amir då de har vintervila, lägligt och bra dessa veckor. Tino är inackorderad så han tränar inte jag. Har då ”bara” 8 hästar igång i träning och flera är unghästar så deras träningsdagar sprids ut i ett bra flöde.

Jag hann rida alla utan Pabbe innan Elin kom hem, eftersom Pabbe är riden så lite så vill jag ha någon med mig. Enorm utveckling har han gjort dessa få veckor, så kul! Det är en stor valack på 3 år som blev inriden i 2 veckor innan han fick sommarvila, nu kom Pabbe till mig för fortsatt utbildning. Nu rider jag helt själv och kan hålla galoppen flera varv. I början hade jag någon som hjälpte mig med framåtbjudningen som stod i mitten. Idag red jag med en annan häst i ridhuset och hade trots det fokuset på mig. Heja Pabbe!

Imorgon ska jag och Elin vara i stallet 04:30 för att hinna släppa ut hästar (De får äta hösilage utomhus) och göra iordning två hästar till träning för Kristian.

8 Kommentarer

 1. Marika den 17 dec 2019 23:08 kl 23:08

  Du är så jäkla ambitiös, älskar hur driven du är!! <3

  1
  • Lina Dolk den 18 dec 2019 13:20 kl 13:20

   Tack snälla 😄 2. Jonna den 18 dec 2019 10:09 kl 10:09

  Hej Lina! Såg att du laddat upp med mellanmål, vilket är superbra, dock såg jag att i princip allt innehåller extremt mycket socker, vilket för oss med halvbra mage är väldigt dåligt. Jag skulle rekommendera dig att istället för yoghurt äta kvarg, som innehåller fibrer som magen behöver. Billys panpizza är också inte bra då det är dåliga fetter och bröd som bara ligger som en klump och inte får magen att jobba. Jag tror din mage skulle må mycket bättre av att inte äta allt gömt socker som finns i de varor du visade upp utan istället köpa de som innehåller lite socker men mkt fibrer! Vill verkligen inte låta nedlåtande med detta utan bara hjälpa, vet exakt hur jobbigt det är med magkatarr nämligen!

  2
  • Lina Dolk den 18 dec 2019 13:20 kl 13:20

   Hej! Haha jag vet vi skrattade lite åt inköpen då vi behövde handla snabbt och mycket socker för att orka. Brukar vara bättre mellanmål, men bra att du påminner för det glöms lätt bort när man väl mår bra och tappar de rätta rutinerna.

   1


 3. Therese den 18 dec 2019 14:18 kl 14:18

  Hej Lina,

  Jag har ett litet stall med ”bara” 6 boxar (4 dressyrhästar, 2 ponnier) som jag sköter själv vid sidan om fulltidsjobb och familj med två små barn. Jeg har foderautomater till både hö och kraft vilket underlättar enormt. Har ofta tänkt på att jag skulle skriva det till dig, men tänker att du borde få så många ”rekommendationer” att du drunknar, men nu kan jag inte låta bli 😉 Mina får hösilage 4 gånger om dagen och kraftfoder 8 gånger. De är ute 06:00 till 16.00 med variation efter när de ska ridas förstås. På morgonen är det mest värt, då de har ätit i ca 1 timme innan jag kommer även om jag ska igång tidigt. På kvällen är det också helt fantastiskt att de får ett mål kl. 22.30 och att jag inte behöver gå ut igen om jag kom in kl. 21. Jag har jobbat i professionella dressyrstall i 10 år så jag vet vilka krav du säker har. Det var dyrt att installera, men jag kunde snabbt spara in på extrahjälp och min egen hälsa. Bara en tanke 🙂

  • Lina Dolk den 18 dec 2019 14:24 kl 14:24

   Hej! Vi har länge tänkt på automater till hösilage, tar det mycket plats i boxarna? Funkar de alltid? Man är ju ett kontrollfreak.. Vilket märke köpte du? Vore ju drömmen med fordring automatiskt 06 och 22! 4. Therese den 18 dec 2019 20:19 kl 20:19

  Jag haft dem i tre år och kan räkna gångerna de inte har fungerat på en hand. Det har då aldrig varit maskinens fel, men mig som proppat dem för fulla med för torrt hö, så att höet sitter ”i spänn” inne i maskinen och inte trillar ner när den öppnar sig. Det är den svaga punkten. Har man en häst som skall äta mega mycket lägger jag mest på golvet. Ju mer sammanpressade kakor och ju blötare/tyngre silage desto bättre. Jag kan tyvärr inte helt hitta det märke jag köpte men de ser ungefär ut som denna http://www.yrsaab.se/web/yrsa-foderautomat-for-hastar-2/ bara utan kanter, mina är runda som en halvmåne. Finns (fanns?) för två eller tre mål mat. För att stilla mitt inre kontrolfreak installerade jag också en vanlig, billig webcam som jag kan smygtitta på 🙄 Två boxar per kamera. De låter när luckan faller ner, så för att hästarna inte ska ligga och sova då och bli skrämda (såklart vänjer de sig, men ändå) tänder ”mysbelysningen” 10 minuter innan, och kraftfoderautomaten fodrar 5 minuter innan. Jag kan inte säga annat än att det är GULD VÄRT. Jag fixar hela stallet en gång om dagen, inklusive alla fordringar *bortskämd* 😂

 5. Maggan den 18 dec 2019 20:24 kl 20:24

  Hej Lina,
  Såg om foderautomater, kom å kolla våra. Funkar alltid (bara man packat rätt). Haft i snart 10 år. Har även lunchgrindar. Samt bra kameror i stall ä hage till rimligt pris!
  Kram fr Maggan Osmund

Kommentera