Träning

Yes! Så glad att jag kom iväg på träning idag för Kristian med två hästar, var nära på att jag skulle få ställa in båda träningsdagarna men vi grejade det.

Hatti min älskade tjej, hon har inte tränat sedan innan Flyinge i september för Kristian, så det var välbehövligt att få en avstämning att vi är på rätt väg. Ni som följt mig vet att Hatti har en fantastiskt trav, men att hon breddade bakbena lite mycket. Det är bättre nu och jag har inte gjort något med det, styrkan och balansen rätade ut det hela och längre tid sedan hon fölade om det kanske påverkade. Domarna har ju dock gillar hennes trav iaf 😉

Dokki: Vi laddar upp inför tävlingsåret 2020 med vinterträning. Bryta ner allting och fokusera på grundridningen. Allting sitter där när vi kommer till rörelser men innan Friends var det skarpt läge och vi tränade mycket rörelser, jag behövde det. Har tyckt det varit lite svårt att få Dokki att sänka sig och komma lägre i formen men det löste sig idag med Kristians vägledning ifrån marken. Imorgon blir det vilodag för dessa två efter varsitt bra träningspass. Joggade de båda måndag och tisdag, tränade idag , imorgon vilodag och på fredag blir det uteritt eller longeringen för Dokki, Hatti ska vila två dagar med promenader.

Nu dags att rida ett gäng här hemma

Vi gör alltid iordning hästarna under värmelampan när vi ryktar, jag har alltid lindor under transportskydden när jag åker. Det går smidigare när jag åker själv med båda hästarna

4 Kommentarer

 1. Anonym den 18 dec 2019 21:19 kl 21:19

  Du är verkligen en förebild med dina hästar Lina! Varierad träning och varierar underlag, verkligen trevligt att läsa om! Man ser att du verkligen kämpar på med ditt eget företag, stallskötsel och flera hästar i träning, men det är också det som gör att man liksom gillar dig extra mycket! Man bara vill att det ska gå bra för dig! Att se dig tävla på dina fina välmående hästar är en fröjd varje gång!

  13
  • Lina Dolk den 19 dec 2019 11:16 kl 11:16

   Tusen tack för så fina ord, blir jätteglad av att läsa detta!

   1


 2. Stephanie den 19 dec 2019 10:36 kl 10:36

  Vad är det för värmelampa ni har? Letar efter en som är godkänd för stall och som inte är allt för ful eller dyr 😉

  • Lina Dolk den 19 dec 2019 11:16 kl 11:16

   Ifrån solamagic , supernöjd!Kommentera