Träna utan tävlingar

Svårast att träna nu när vi inte vet när tävlingarna kommer igång är Dokki tycker jag. En äldre häst som kan sina saker tränar jag mer intensivt inför tävling, och har en väldigt noga planering över hela året med intervall tänk i upplägget där jag varvar mycket -två veckor uppladdning inför tävling och sedan trappa ner igen samt att jag vet exakt vilka tävlingar han ska ut på. Nu blir det lite svårt faktiskt att ha en bra planering.

De andra hästarna har ju väldigt mycket att lära sig, de alla är ett år äldre och ska förhoppningvis ta ett kliv framåt så det finns saker att träna på hela tiden och de är inte startklara ännu heller. Dokki ska ”bara” underhålla det hela och matchas inför rätt tävlingar.
Jag har absolut motivation, det behöver jag inte tävlingar till, bara svårt att planera och lägga upp det hela bra.

Om ni får gissa fritt på när tävlingarna startar upp igen, när tror ni det sker? Är så glad att se att för varje dag på siffrorna att fler och fler vaccineras, det kommer stopp denna jäkla pandemin och rädda liv. Jag LÄNGTAR tills det är min tur, dock lär det dröja eftersom jag inte är någon riskgrupp.

5 Kommentarer

 1. Lovisa den 14 jan 2021 20:03 kl 20:03

  Förstår verkligen att det är en utmaning. Jag skulle gissa på juli/augusti/september nånstans där. Då har tillräckligt många fått båda vaccindoserna som krävs.

  1
 2. Marie den 14 jan 2021 23:17 kl 23:17

  Kombinationen av att vi börjar vara mer utomhus framåt våren och att vaccinationerna kommit en bra bit på väg då gör att jag tror att vi är igång i juni igen. Troligen inte fullt ut men med liknande restriktioner som i somras borde funka utan ökad smittspridning.

  1
 3. Ida den 15 jan 2021 07:54 kl 07:54

  Förstår precis vad du menar! Jag har inte heller något problem att hålla motivationen upp. Den nyblivna 5åringen är målet att fortsätta öka balans och styrka samt lära in nya saker. Framstegen mellan ridpassen är motivation nog. Älskar att arbeta med unghästar!

  Jag längtar också tills dess jag får ta vaccinationen! Men precis som du lär jag få vänta. Jag tror att tävlingarna kan dra igång för oss ”vanliga dödliga” (alltså vi som inte har det som yrke 😁) runt maj/juni.

  • Anna den 17 jan 2021 17:26 kl 17:26

   Hej!
   Läser din blogg dagligen och beundrar verkligen dig!
   Har du några tips för att sitta ner i traven? Har du alltid haft så bra sits? 4. Johanna den 15 jan 2021 10:17 kl 10:17

  Men Lövsta på Strömsholm blir väl av i början av februari som det ser ut?
  Går det inte fokusera träningen mot den?

Kommentera