Jag får ofta frågor på instagram om jag kan tipsa om olika rörelser som hjälper till för vissa problem eller något tips jag använder mig av. Så tänkte börja lägga upp lite rörelser som jag rider och berätta i vilket syfte.

Förvändgalopp på volt, en favorit i uppvärmningen

Zidan ifrån dagens träning där han galopperar i förvändgalopp på volt

Att rida denna rörelser gör jag nästan direkt när jag värmt upp hästarna. Jag ser till att komma i en bra arbetsgalopp , leker med galoppsprången där jag vill se att hästarna svarar både framåt och tillbaka. Ser att de kan formas och ställas åt båda hållen oavsett vilket varv jag ligger i. De ska följa min hand utan motstånd.

Förlänger denna rörelser med att rida åttvolter där hästen hela tiden ska ligga kvar i det tempot jag vill samt att jag kan stretcha de lika mycket åt båda varven. Hästarna ska galoppera på i samma tempo när jag byter varv, rörelsen ska rinna på utan förändringar. Oftast är det en varvet som är bättre än den andra, varier på hästarna, men jag tror att det är vi ryttare som påverkar det mest, finns ju en anledning till varför alla mina hästar är bättre i ena varvet.. 😉 är det för stor skillnad på varven måste man ta tag i det problemet.

Jag varier även mycket med att kunna rida upp hästen i formen men även mitt under passet kunna lägga ned i en lägre form för att hela tiden se att jag kan påverka dom  att de inte ligger i handen på mig. Det ska vara stöd i handen där hästen tar kontakt, men aldrig att den lägger sig tungt och jag nästan får bära runt hästen.

Fina Zidan är till salu, mejla mig för mer information dolk.lina@gmail.com finns filmer på instagram under story just nu

8 Kommentarer

 1. Ellen - tävlingsryttare den 11 mar 2019 19:14 kl 19:14

  Så kul att bloggen är igång på riktigt igen. Roligt att följa dig i bloggformat 🙂

  1
 2. Frida den 11 mar 2019 19:50 kl 19:50

  Hej!
  Har för mig att du skrivit att du låg i en rättstvist gällande Kurre undrar hur det har gått med det?
  Tack för en väldigt inspirerande blogg!

  2
 3. Linnea den 12 mar 2019 06:57 kl 06:57

  Kul med nu bloggportal men snälla fixa så man kan lösa hela inläggen via bloglovin. Nu måste man klocka sig vidare in på bloggen för att kunna läsa.

  • Rebecka Fredriksson den 12 mar 2019 08:50 kl 08:50

   Hej Linnea!

   Tack för responsen. Vi ska kika på hur det går att lösa. Trevlig tisdag!

   / Rebecka Fredriksson 4. Anna den 12 mar 2019 07:18 kl 07:18

  Kul med tips på bra övningar! Mer sånt 🙂 .

 5. Ida den 12 mar 2019 08:12 kl 08:12

  Stor tumme upp på sånna här inlägg!
  Jag vill gärna läsa om hur du tränar övergångar nedåt. T.ex. galopp till trav utan att traven blir springig/tappar bärigheten och trav till skritt med bibehållen framåtbjudning

 6. Carolina den 12 mar 2019 13:07 kl 13:07

  älskar sånna här inlägg så gärna fler:)

 7. Hanna den 14 mar 2019 13:30 kl 13:30

  Några tips till en ponny som ibland under dressyrpasset kryper bakom handen? Förstår att det kan vara en fråga om att ponnyn ska stärkas för att “orka” men om man tävlar kan det vara bra att kunna lösa det för stunden.

Kommentera