Tillsammans i hagarna

Idag släppte vi ihop Bella och Tossan i en större hage tillsammans, de är 3 och 4 år gamla, det gick väldigt lugnt och smärtfritt till, de hälsade knappt på varandra.

Oftast kommer bråk och stök i hagarna av att de går i för små hagar. Vilket mina också gör på vintern, därför är det oftast bättre att ha de ensamma i små hagarna och sedan kan de gå tillsammans i de större, skulle de bli sura på varandra i en stor hage så blir de inte trängda och kan komma undan. Jag upplever att de flesta hästarna trivs att gå med andra, ytterst få vill vara ensamma. De får ut så mycket av att gå ihop, de fostrar varandra, blir mer stimulerade, kliar på varandra osv.

Just nu har vi dessa hästar tillsammans:

Hatti / Lazzie

Laxen / Joshua

Humle/ Tino

och Tossan / Bella

3 Kommentarer

  1. Lena evaldsson den 16 apr 2020 17:23 kl 17:23

    Hej om inte Amir blir såld innan, kommer ni att visa honom på 3 års test då? Och i så fall var?

  2. Anna den 17 apr 2020 08:10 kl 08:10

    Håller med, ensam i hage är bara om man verkligen måste. Vi har tur att kunna ha dem ihop hela året, mindre grupp på vintern och större grupp på sommaren. En av dem tvingades gå ensam när vi stod inackorderade och det är en helt annan häst med sällskap. Lycklig och harmonisk och har mindre behov av mänsklig kontakt vilket någon kanske skulle se som en nackdel, men för den älskade hästen är det ju 100% bra.

  3. Lina den 17 apr 2020 21:29 kl 21:29

    Vilka gillar du bäst, bucas eller horseware? 🙂

Kommentera