Till Holland?

Just nu håller vi på att se över om jag har möjlighet att följa med Kristian till Holland för att träna för hans tränare Nicole Werner på Glock Horse, förstå hur häftigt det skulle vara att vistas bland Nicole, Hans Peter och Edward?! Blir nästan för nervös att göra det, men  självklart super inspirerande!

Kristian har tränat för Nicole med Biggles, Dokki och Adde, och nu tycker han att jag och Dokki bör ta tillfället att hänga med och träna för Nicole då hon var väldigt bra med hur Dokki skulle tränas, Har jag sagt att min tränare är världens mest engagerade och osjälviska tränare?

Egentligen skulle unghästarna vila nu, men jag rider vidare på dom för att om vi får ihop allting så får de vila när jag är i Holland. Och det är snart, början av april!

De frågetecken som är just nu är om vi får ihop det ekonomiskt, jag och Elin har gjort en budgetplan för träning/tävlingsåret, och den spricker lite.. Hur ska vi hinna jobba in den utgiften? Kan Elin klara av allting hemma utan mig när hon jobbar? Kan Karin köra båda hästarna så jag kan flyga ner för att kunna jobba mer här hemma innan träningsdagarna börjar.

Om vi får ihop det vilket jag verkligen hoppas på så kommer det bli riktigt roligt att få åka iväg och otroligt lärorikt för mig och Dokki samt även kul att få se Kristian och Adde drillas.

12 Kommentarer

 1. Mia den 18 mar 2019 22:38 kl 22:38

  Før du bruker så mye penger på å dra til Nederland for å trene for Nicole, så ville jeg satt meg litt mer inn i hvordan hun trener studentene sine. Edward er blandet annet kjent i Nederland for å hardkjøre hestene sine så hard at de fleste pensjoneres veldig tidlig. Han bruker og metoder for å få ting til som ikke er helt lovlig (tyngre sko, elektrisitet). Du har så bra trenere hjemme, så hvorfor ikke bruke pengene på en konkurranse istedenfor? 🙂

  6
 2. Amanda den 19 mar 2019 06:23 kl 06:23

  Tycker Mia har en bra poäng. Fundera på om outputen är ”värd” pengarna. Är du fortfarande med i plantskolan? Där finns ju fantastiska möjligheter. Holland hade garanterat varit en fantastisk upplevelse och du hade säkert lärt sig mycket, men kanske det ”räcker” med att Kristian åker och att du tränar lite extra för honom när han kommer hem? Låter kanske sjukt negativ nu, haha men försöker bara se det från ett annat håll.

  3
 3. Saga den 19 mar 2019 06:33 kl 06:33

  Åk!! Fantastisk tränare och du behöver komma ut och se annat också. Många ryttare jobbar utomlands men du som har din verksamhet hemma bör ta detta tillfälle. Gör det Lina, tänk vilken otrolig häftig miljö att vistas i. Du och Dokki kommer säkert få med er väldigt bra verktyg hem efter den veckan.

  4
  • Matilda den 19 mar 2019 16:16 kl 16:16

   Jag hade inte gjort det. Träningsmetoderna är ju ökänt hårda därifrån. Finns vettigare tränare att rida för 🙂

   1


  • Caroline den 19 mar 2019 20:34 kl 20:34

   Säger som Matilda, inte den typ av träning jag skulle vilja utsätta min häst för. Förstår dock häftighetsfaktorn i att få möjlighet att komma utomlands och träna för stora namn! Men det finns andra stora namn som klingar bättre sett till hästvänliga träningsmetoder.

   1


  • M den 21 mar 2019 09:29 kl 09:29

   Jag känner det samma som Matilda, Mia med flera och hade inte velat lägga ner så mycket pengar och tid på att träna för någon vars ridning jag sett och som inte känns bra i hjärtat. Jag vill inte träna på det sättet och då känner jag att det är bortkastade pengar. Finns dock många andra utländska tränare jag jättegärna hade ridit för, Carl Hester tex har jag följt i 20 år, och läst otaliga artiklar i engelska tidningar om hur han tränar allt från unghästar till GP. Eller någon av de äldre tyskarna som följer den klassiska utbildningstrappan. Att få komma dit skulle vara otroligt utvecklande. Men jag tycker du utvecklas jättefint på hemmaplan och det går ju supert på tävling. Eftersom jag är skeptisk mot holländarnas syn på hur man tränar hästar tycker jag inte du ska offra din budget för detta. Jag tror du får mer valuta för pengarna av att träna hemma. Ta några extra träningar, investera i mer vattenbandsträning och massage etc. Kanske du kan rida för en till tränare i Sverige om du känner att du vill ha nya ögon på dig? Finns ju massa duktiga med mångårig erfarenhet. Men det är bara vad jag tycker, i slutändan är det såklart upp till dig. ? 4. Anna den 19 mar 2019 08:37 kl 08:37

  Klart du ska åka! Kanske det går att göra en insamling, jag stöttar gärna. Många bäckar små! Förstå vad inspirerande och vilken kunskap de besitter. Klart att Kristian kan hjälpa dig här hemma som andra skriver men nya ögon är alltid nyttigt att få ta del av. Hoppas att ni får till det. Du är grym och jag önskar dig all lycka!

 5. linn den 19 mar 2019 08:53 kl 08:53

  Åk…. Vilken chans.. kanske inte kommer igen

 6. Malin den 19 mar 2019 12:37 kl 12:37

  Men ååh, starta en insamling! Vi är nog många som vill hjälpa till! Och tänk vilket spännande bloggmaterial det blir! Heja dig!

  3
 7. Ann den 19 mar 2019 20:33 kl 20:33

  Hej vad kul med massa ny inspiration! En fundering dock, som du säkert vet mycket mer om än mig (såg att det var en till kommentar med samma fråga). . De holländska dressyrryttarna är ju kända för sin ”rollkur” (Anky, Gal etc) och har varit i blåsväder många gånger för ojuste ridning. Massvis av filmer med hästar i gravt oergonomiska positioner och som inte alls följer den klassiska skolan… Hur ser du, som kanske är mer insatt i sporten på den högre nivån, på den holländska ridningen?

  Grattis till alla fina framgångar, det är så starkt att fortsätta vinna på häst efter häst!!

 8. Jill den 20 mar 2019 08:33 kl 08:33

  Hej!
  Ta tillfället i akt! Kanske du kan hitta ngn som brukar hjälpa dej i stallet som t.ex. Bea som kunde följa med Karin och starta en insamling som skulle sponsorera både dej och henne för resan..
  Låter ju helt ljuvligt att få åka med Kristian och Adde och se deras tränare!

Kommentera