Tävlingsstopp

Nu smäller det till ordentligt när Ridsportförbundet går ut med att det är tävlingsstopp till 30/6 (läs på på tidningenridsport) och förbundet följer FHM så vi ska inte vara arga på vårt förbund, de vill såklart att tävlingarna ska fortgå de med.

Otroligt tråkigt såklart, och jag blir lite förvånad att de smäller till såhär hårt. Bör man inte kunna stoppa till sista mars för att se hur läget är då? Iof kan datumet ändras har de också gått ut med. Tänker att förbundet hellre smäller till ordentligt nu och sen in göra flera glada om de får öppna upp tidigare. Vi i ridsporten är en risksport med tanke på skador som kan ske, men hur ofta sker det skador på dressyrtävlingar som belastar sjukvården? Och sjävklart kan det fortsätta vara publikfritt för att minska på folk. Men vi som tävlar bör få komma med 1 medhjälpare och åka hem direkt efter starten. Då är det väldigt få människor på plats på stor yta. Jag tycker det har varit väldigt bra ”corona-säkrade” tävlingsplatser hela hösten där otroligt duktiga arrangörer har verkligen visat att ridsporten kan anordna tävlingarna väldigt bra och alla har respekterar och hjälpt till att följa anvisningarna.

Vaccineringarna kommer börja direkt efter nyår ser det ut som och ja jag vet att långt ifrån vi som inte är riskgrupp kommer vaccineras i början men viktigast är de i största riskerna går först. Kommer inte det kritiska läget som är just nu minskas relativt snabbt då?

Jag kommer kunna fortsätta tävla eftersom jag är yrkesverksam ryttare samt är med i landslaget. Men hur många arrangörer kommer anordna dressyrtävlingar med ett underlag på ekipage med endast oss?

Kommer vi som driver verksamhet bli nedringda nu för att tävla andras hästar så de får komma ut? Jag tror inte sista ordet är sagt, detta kommer vara en het debatt länge länge.

5 Kommentarer

 1. Amanda den 11 dec 2020 22:56 kl 22:56

  Bara till info så har färjorna mellan Helsingborg och Helsingör ställts in pga smittotrycket. Så håll extra koll om ni tänkt ta färja till dk.

 2. Anonym den 12 dec 2020 11:43 kl 11:43

  Näää fy vad tråkigt! Är det delvis för att inte belasta sjukvården pga högrisksport så borde verkligen dressyr vara ett undantag!! Och om det är pga smittorisk så är det ju sjukt att affärer, skolor, arbetsplatser mm är öppet som vanligt. Liksom tävla med en häst oftast på utebana i vår utan publik känns ju extremt coronavänligt. Nä hoppas de tänker en vända till.

 3. Annie den 12 dec 2020 18:37 kl 18:37

  Men jösses världen är i en pandemi! Öppet har bara samhällsviktiga funktioner och dit hör inte hobbyhästsport. I andra länder ligger sport (även proffessionell) nere sen i mars. Det är smittorisk, skaderisk och även att mer bilar/lastbilar/Trailer inte ska ut på vägarna i onödan.

  7
 4. Vic den 13 dec 2020 17:34 kl 17:34

  Jag tänker också att det är en ekonomisk fråga för arrangörerna.. dressyr kanske inte är så påverkat, men i hoppning där man oftare gör två starter blir på en annat sätt, samt högre risker. Och man kan ju inte bara säga att dressyr är ok att tävla, det får ju gälla alla grenar..
  samtidigt så är det en pandemi som rasar och vi alla måste inse att vi inte kan leva som vanligt!

  1
 5. Anna den 15 dec 2020 22:22 kl 22:22

  Skyddet av vaccinet kommer först då vi har sk. gruppskydd alltså en viss % av befolkningen ska vara vaccinerad så det kommer nog ta ett tag innan det värsta är över oavsett.

Kommentera