Tävlingsåret år igång!

Nu är debuten gjord och det är riktigt kul att vara igång. Alltid skönt att ha gjort årsdebuten då vet man lite vart man ligger och känt på hetluften.

Dokki är som alltid helt okomplicerad att ha med sig på tävling, gentleman delux! Gör inget väsen av sig och hänger med på allt. Alla mina andra hästar bör lära sig av honom. Vi gjorde vetcheck där han fick jättefina ord av domaren om hur fin han var i kroppen. Dokki är ändå 18 år nu så självklart blir jag extra glad att få höra de orden. Sedan lastade vi honom och gjorde inspelning med equisport inför ritten. Lövsta bjuder alltid på fina finalkorgar med en massa gott i, tack!

Vi startade idag Grand Prix för unga ryttare, där vi gjorde en stabil ritt MEN det går troll för mig med bytena i varje, jag missar dom tävling efter tävling just nu. Planen är att bryta denna otrevliga stora miss imorgon. Det kostar så mycket att förlora poäng i bytena i varje då det är koff 2 på dom. Dagens bästa var bytena i vartannat, piruetterna och slutorna. Domarna var väldigt eniga om vår ritt och vi slutade på 68%

Grattis till Emma som segrade idag och är den stora favoriten inför imorgon. Men jag hoppas såklart att vi andra kan ge dom en ordentlig match självklart

Jag tränade Longines på framridningen också, han var duktig! Snäll och stabil häst och det gillar jag att rida. Det krånglar dock lite med kommunikationen för oss med bytena, vi har bara tränat ett fåtal gånger så vi har inte hittat varandra där med tajmingen. Han byter bra med sin ägare men med mig som han inte riktigt känner blir det lite missar ibland. Jag har skrivit det förut med byteshjälpen är så individuell för oss ryttare att det är bytes byteshjälpen som är svårast att ta över ifrån en annan ryttare. Vi får göra vårt bästa imorgon!

Väldigt stor kille! Jag känner mig rätt liten på honom 😂

Kommentera