Svar

Fråga: Tror du att du kommer jobba med ditt eget företag hela livet? Eller vill du åka iväg till Tyskland under en tid tex?

Svar: Hej! Jag har aldrig känt att jag vill åka iväg utomlands för att satsa på ridningen där. Nu har jag väldigt bra möjligheter här hemma genom att få rida så mycket olika hästar, den största utvecklingen för mig som ryttare är just att rida så mycket olika hästar som möjligt för att själva bli en bättre ryttare. Hade jag ”bara” haft en egen häst hade jag säkert sökt mig någonstans där jag kunnat jobbat som beridare. Dock hade det inte behövt vara utomlands, det finns mycket bra tränare/hästar här i Sverige också även om utbudet är ännu större i ex Danmark/Tyskland. Det handlar om att komma till rätt ställe också, man måste jobba stenhårt för att jobba sig uppåt för att få möjligheten att rida ännu bättre hästar.

Fråga: Har du något tips för hur man ska göra med en häst som blir spänd och backar av på banan. Dvs, inte går fram ordentligt? Inga problem hemma eller på framridningen men så fort vi kommer in på banan blir hon osäker och backar av

Svar: Hej!

Att få hästen framför skänkeln är a-o oavsett vilken nivå/gren man än rider, alltså något av det svåraste som alla ryttare jobbar med hela tiden. Hästen ska tänka framåt och vi ryttare ska inverka rätt för det. Jag tror att hästarna inte riktigt vet om de är innanför staketet eller på framridningen, utan om de backar av lite är det för att vi ryttare är spända, klämmer kanske lite med benen och ändrar vår ridning. Eller fall de blir rädda för något så har man också en förklaringen att bjudningen blir ojämn. De känner av flugor som sätter sig på dom så de känner såklart av minsta lilla anspänning hos oss ryttare också. Bra tips är att träna utan spö/sporrar och verkligen hela tiden påminna sig själv att aldrig bli för klämmig.

Sedan som med det mesta i mitt tänk, variera träningen! Hitta bjudningen och lek fram det svåra. Vissa dagar funkar inte mycket medans andra dagar går det betydligt bättre. En ständig process till utveckling sker under så otroligt lång tid.

Fråga:

En fråga som inte har med hästarna direkt att göra. Men tycker du någon gång att det är svårt med typ kompisar/umgänge, att det kan bli ensamt eller att du känner att du missar något? Jag upplevde att det var svårare när man var yngre (är 96:a) med att få förståelse, tycker du att det förändrats? Vet att du har mycket vänner i ridsporten, men tycker det skulle vara intressant att höra 🙂

Jag tycker för övrigt att du är en sååå bra förebild, säger till alla ponnytjejer som rider hos oss att de ska följa dig, haha. Du är grym!

Svar: Hej! Tack för fina ord, blir jätteglad! Jag tycker som du, nu när jag är äldre så vet jag själv att det är omöjligt att hinna vara med på allting, och när man var yngre ville man sällan ”missa saker” så då var det lite svårare. Att alltid komma sent på firanden av släkt/vänner eller ofta vara den som inte kan vara med och gå på stan en ledig dag med vänner är något man vänjer sig vid. Jag försöker dock att hitta en jämn nivå för det är sjävklart viktigt att hinna träffa andra än hästar hela veckorna. Men det är en livsstil som vi väljer så man får gilla läget, har många hästvänner så jag har bra förståelse ifrån dom 😉

Fråga: Hur mår Elin och bebisarna? Varför blev det akut?
Tror du tävlingar kommer bli drabbade framöver pga corona?

Svar: Hej! Moderkakan hade lossnat och det blev väldigt akut att rädda barnen som bara hade några få minuter till överlevnad när de kom ut. Hade Elin inte varit på sjukhuset och arbetat hade de inte funnits vid liv idag. Vilken jäkla tur i oturen om man får skriva så. Eftersom de är så tidigt födda blir det flera veckor på sjukhus nu. Just nu mår alla bra 🙂

Ja jag tror det kommer bli ändringar nu, jag vill till Danmark och tävla i april men tror inte den tävlingen blir av. Och det gör såklart ”ingenting” utan det är viktigast är att följa vad som sägs. Danmark verkar ligga lite före Sverige också att ta vid åtgärder också, jag tror Sverige inom kort också stänger skolor m.m för att minska spridningen. Jag satsar mot EM i sommar och hörde att i bästa fall skulle smittspridningen ev minska till sommaren. Men man kan inte bli arg/ledsen för detta, utan det är vad det är och jag tänker på de som blivit hårt drabbade och de som är riskzonerna.

4 Kommentarer

 1. Marie den 12 mar 2020 20:38 kl 20:38

  Lina!
  Jag vill verklige ge dig cred för att du alltid levererar kloka, ärliga svar. Det finns aldrig en tillstymmelse till överlägsenhet i dina svar, utan alltid en ödmjukhet inflr dina hästar, dina vänner och omständigheter. Du är verkligen en sann förebild!

  16
 2. Anonym den 12 mar 2020 23:04 kl 23:04

  Oj vad läskigt med Elin och tvillingarna, vilken otrolig tur att hon befann sig på sjukhuset. Så underbart med tvillingar och så små och söta de ser ut!!

  2
  • Alexandra den 15 mar 2020 15:42 kl 15:42

   Tack för bra svar!! 🙂 3. Malin den 13 mar 2020 09:29 kl 09:29

  Fy så otäckt med Elin! Känns nästan som ödet att hon befann sig där just då 💜

  1

Kommentera