Svar på frågor

Svarar på frågor som kommit in via instagram

Fråga: Du som har andras hästar i träning, tar du med dig dom hästarna och får hjälp av dina egna tränare också?

Svar: Hej!

Om ägaren vill att ex Kristian ska ge feedback och hjälpa oss ett steg framåt i träningen så finns möjligheten, men det är en kostnad som kommer utöver månadskostnaden som ägaren får ta ställning till.

Fråga: När du tävlar andras hästar, vem står för kostnaderna?

Svar: Ägaren står för allting, anmälning, bensin och ev boende och box om det är tävling som kräver det. Ska jag själv tävla någon annan häst så delas boende/bensin på mig själv och den extra hästen jag tävlar.

Fråga: Du är en av de dyraste ryttarna att ställa häst hos i träning omkring där du bor, hur kommer det sig?

Svar: Jag vet inte vad de andra tar faktiskt så vet inte hur jag ligger till mot andra ryttare som tar emot hästar i träning. Rätt enkel är min prissättning: jag kan inte ta lägre pris då går inte företaget runt, det är tufft att få en mindre verksamhet som jag driver att gå runt. Jag har väldigt mycket erfarenhet nu mot tidigare och kan därför även ta det priset. Priserna är höjda med start i mars i år för om två veckor börjar en anställd hos oss som också som ska ha lön. Jag jobbar extremt mycket för att kunna ha möjligheten att arbeta med hästar och satsa på min egna tävlingskarriär. Bara du jämför med Stockholm så ligger jag redan flera tusen efter. Att arbeta med hästar är väldigt kul, men det är tufft både ekonomiskt och tidsmässigt, men just nu klarar jag det vilket jag är glad över.

Fråga: Vilka hästar kommer ni absolut inte sälja?

Svar: Lazzie Hatti Amir Diddi Sune och Laxen är de alla till salu om rätt ”bud” kommer. Ska jag fortsätta satsa och komma ännu längre så måste jag sälja för att köpa ännu bättre hästar för framtiden som ska räcka internationellt. En häst ska visas för en utländsk kund om några veckor, vi har satt egna priser jag och Elin vad vi anser våra hästar är värda, får vi bud över det priset så ska de visas. Nu har vi fått ett bud som är dubbelt så mycket mot vår egna prissättning och då ska hästen visas hur sorgligt det än är. Samtidigt väldigt smickrande och häftigt att få sånna bud såklart. Men bara för att en häst visas för kund så måste man inte sälja, först ska kunden vilja köpa, och vi som ägare ska tycka att det är en bra matchning.

Fotograf Johanna Blixbo

8 Kommentarer

 1. Anna den 17 jan 2020 11:07 kl 11:07

  Heja dig Lina! Du är klok! Älskar att följa din blogg och jag tycker du gör det fantastiskt bra med alla hästar. Kör så det ryker. Önskar dig ett härligt 2020.

  3
  • Ronja den 17 jan 2020 18:23 kl 18:23

   Tycker fortfarande du är ALLDELES för billig 🙂

   Du gör ett guldjobb och tror faktiskt många glömmer att du är stor på sociala medier, vilket dessutom (!!) ger hästen mycket marknadsföring som exempelvis en annons på Hästnet aldrig kan slå.

   10


 2. Emma den 17 jan 2020 21:07 kl 21:07

  En av de dyraste?! Jag hade min häst till försäljning/utbildning i Stockholmstrakten och betalade 15.000kr/månaden (ink moms), och då var det inte ens i närheten av den marknadsföringen som du kan erbjuda. Det + att du erbjuder en varierad utbildning och det faktum att du är fantastiskt duktig är väl värt några extra tusenlappar tycker jag!

  14
 3. Karin den 17 jan 2020 23:55 kl 23:55

  Se till att ta bra betalt för det arbete du lägger ner. Jag verkar i en helt annan bransch och kostar 1 500 kr/tim som jämförelse. Skulle dessutom tro att du sliter hårdare per timme än vad jag behöver göra.

  2
 4. Madeleine den 18 jan 2020 11:33 kl 11:33

  Så klok och så duktig! Driva eget är inte lätt och prissättningen är svår, men man ska helt klart gå efter det man faktiskt är värd och inte jämföra sig med andra!

  2
 5. Malin den 18 jan 2020 14:40 kl 14:40

  Ta betalt! Så länge du har efterfrågan på dina tjänster spelar det ju ingen roll hur mycket/lite någon kostar, höj på! 💪

  3
 6. Johanna den 19 jan 2020 08:48 kl 08:48

  Med tanke på att det kostar 4kr/min att ha en anställd på ex ridskola så är du nog billig. Jag räknade ut att föda upp och utbilda en 3 åring kostat närmare 90 000kr i TID (!!) sen tillkommer foder, hovslagare osv… ta betalt! 🙂

  1
 7. Jennifer den 19 jan 2020 23:17 kl 23:17

  Jag tänker att priset måste ju baseras på din erfarenhet och dina meriter, inte på vad folk i närheten tar betalt. Låter helt rätt att höja och kunna ta in mer hjälp i stallet!

Kommentera