Svar på fråga

Fråga: Får du någonsin prestationsångest och hur hanterar du isåfall det? Har ägare som skickar sin häst i träning hos dig för höga förväntningar ibland? Som om du ska kunna genomföra mirakel på kort tid? Hur hanterar du om du ska tävla häst för kund och det går dåligt? Hade varit kul att höra dina tankar 😊

Svar: Hej!

Jag har höga krav på mig själv, vill alltid lära känna hästen och förstå den. Sedan är jag rätt bra på att läsa av hästarna, ju fler jag tränar desto bättre vet jag om magkänslan är rätt eller fel och jag vet också vilket system som funkar för mig.
När hästarna kommer till mig så ger jag det några dagar/veckor för att lära känna varandra och hitta svagheter och styrkorna. Skulle det kännas som att jag och hästen inte passar ihop hör jag av mig till ägaren, likaså om jag tror att hästen behöver kollas upp av vet.

Det behöver såklart inte vara fel på hästen utan det kan ju vara jag som är en för dålig ryttare för att läsa av den rätt och matcha på bästa vis, att vi helt enkelt inte synkar varandra. Jag har avslutat träning med två hästar hittills, jag kände att de var för skarpa/eller något fel på. Jag kunde inte lösa problemet och det kände jag efter bara några dagar med båda.

Hästar är inga maskiner, ena dagen kan de flyga fram här hemma och jag känner att rackarns vad bra vi gjort detta, nästa dag får jag kanske backa bandet och tänka till. Har aldrig presentationsångest för att tävla andras hästar, utan jag gör mitt bästa och kommer så förberedd jag kan. Flera av hästägarna kommer hit och hälsar på och följer oss, medan andra tränar jag på och återkopplar till. Instagram är bra, lätt och smidigt att svara varandra. Jag är värdelös att svara i telefon på samtal/sms, Elin blir tokig på mig.. men jag rider nästan hela dagarna och tänker att jag svarar sen, och det kan glömmas bort lite. Men instagram är väl det nya sättet att nå varandra? 😉

1 Kommentar

  1. Amanda den 2 mar 2020 18:49 kl 18:49

    Tack för svar! Så bra inställning du har till det hela. Håller med om att man måste avbryta om det inte känns okej, men det krävs mod för det vilket du har.

    1

Kommentera