Sune

Kommentar: Vad är planen med Sune? 

Svar: Jösses vad tiden går snabbt, tänk att vår lilla fölunge som vi ropade in på auktionen ska få börja förskolan i höst = vänjas med sadel och en ryttare kortare stunder om han är redo för det.

Först ska vi röntga honom och se att det kroppsliga ser bra ut, jag vill alltid stämma av mina yngre hästar att de har rätt förutsättningar innan vi påbörjar ridning. Det ska göras inom kort, inväntar svar om när vi kan röntga honom. Sedan har jag valt att skicka iväg Sune på inridning, tycker det har blivit lite hattigt för mig att boka någon som kommer hit och rider. Jag är uppbokad mycket och det är svårt att få det regelbundet när alla som ska vara med kan det samtidigt. Ryttaren som kommer rida in honom kommer dessutom få bättre förutsättningar att ha honom på sin anläggning, då lär hon känna honom mera och bygger upp ett förtroende och lär sig läsa av honom snabbare.

Om Sune kommer fortsätta vara hingst får vi se vad tiden visar, just nu är han otroligt snäll och visar ett bra temperament för det, men vi får se. Alltid spännande med dessa unghästar!

1 Kommentar

  1. Amanda den 28 jun 2021 09:48 kl 09:48

    Så spännande! Vad har han för stam?

Kommentera