Stubbrace

Träna dressyr är absolut det roligaste och mest utmanande som finns, det finns ingenting annat jag vill bli bättre på. MEEEEN att släppa hästarna på stubbåkern eller ta några varv på galoppbanan är ju så roligt, hästarna blir lite laddade men det är helt okej såklart att få bli.

Jag varvar bus och lite träning i det hela, Hatti vill ju alltid springa fort och stort så hon kan bli lite frustrerad när vi ska dra ner på tempot det kokar i henne att få dra iväg haha. Just nu jobbar vi mest små steg och att hon verkligen ska vänta på mig. Men självklart passar vi på att leka med de stora stegen när vi är på en stor åker, går inte att låta bli 😉

Viktigt att bara släppa loss och verkligen galoppera på framåt, släppa kontrollen helt och hållet. Tror det är bra för hästarna, både att få busa men även för kroppen att dra några repor.

3 Kommentarer

 1. Nina Lindelöf Otterhäll den 18 aug 2019 18:11 kl 18:11

  Haha, vilken trav ⭐️

 2. Mia den 19 aug 2019 12:25 kl 12:25

  Wow vilken gång!

  Men relaterat till gången, jag har läst om att dagens dressyrhästar med gång som Hatti lätt överanstränger sig och får försämrad hållbarhet. Du som är så klock och vettig, hur tänker du på det och jobbar med det?

  • Lina Dolk den 22 aug 2019 10:12 kl 10:12

   Hej! Jag rider sparsamt i den stora traven, mest mindre steg. Dock filmas den stora traven direkt jag gör det då den är så fin haha. Hatti behöver inte träna på sina stora trav, däremot den mindre och vänta mera på migKommentera