Starterna på Strömsholm

Igår startade jag Entutu som var väldigt het och lite spänd redan på framridningen. Vi fick två jättedyra missar i piaffen + övergången till passagen där vi fick 1+1+1 i båda bedömningspunkterna. Det kostade såklart skjortan. Jag tyckte Entutu kändes väldigt med mig trots han var het och att han var förberedd på vad som skulle ske men det blev rejäl kommunikationsmiss som vi får lägga på erfarenhetskontot, i efterhand så har jag kommit fram till att jag red för försiktigt med mina egna ben om honom just för att han var så het, ett klassiskt misstag som ryttare gjorde jag. Vi red ihop 61.4 i gårdagens Int II.

Idag var det Lövsta Future Challange första kval för året! Ett laddat gäng som såklart ville rida till sig så mycket poäng som möjligt och få till bra ritter.

Entutus ritt var detsamma som igår, på exakt samma ställe krånglade det för oss. Han börjar veta vad som ska ske och då förekommer han mig. Idag missade vi även ettorna men vi får träna på helt enkelt.

Dokki var super på framridningen, var väldigt nöjd när vi red in på banan. Och även ritten var en lagom stabil runda förutom när vi föll in i galopp i första passagen som kostade mycket. Annars bra första runda för året.
Bäst idag var travslutorna som vi drog in 8-8-8 på, rackarns bra för de är svåra för mig. Vi fick även till fina travökningar.

Nu får vi se när nästa tävling blir då flera ställs in nu pga Coronan. Vi får fokusera på träning helt enkelt.

Kommentera