Starka känslor

Nu sitter jag på tåget hem igen, och det har varit kul att se den svenska ponnyeliten samlad. Jag måste säga att det har blivit en mycket bredare spets på framförallt dponny. Kul att se! Och jag har sett många ryttare men väldigt fin och följsam sits, imponerad av dessa yngre ryttare. Herregud jag börjar verkligen bli gammal alltså inser jag.

Igår var vi på ryttarmiddag, god mat och mycket folk.

Något som jag reflekterat över denna helg är hur starka känslor som utspelar sig på dessa ponnytävlingar. Vissa kastar sig runt halsen på sin ponny och glädjetårarna sprutar, medans många andra kommer ut som åskmoln och är arga på föräldrarna, ponnyn eller miljön runt om. Svårt för yngre ryttare att hantera sin besvikelse men även något som måste jobbas på.

Det är något som jag tycker blivit mycket bättre desto högre upp i klasserna man kommer och desto fler segrare och framförallt motgångar man får så inser vi alla hur svårt det är att ligga på en jämn stadig nivå, och blir mer och mer ödmjuk mot teamet och sporten. Det är svårt att rida!

Owe har nu vunnit ungponny championatet med mig och tagit sina andra 2 ryttare till SM. Längtar hem till mina hästar, imorgon ska jag träna ett mindre gäng hästar: Dokki Lazzie Milagro Disel och Flickan, har Bea med mig i stallet mellan 7-14 så det kommer bli en bra dag. Nästa vecka sätts unghästarna igång igen så då blir det fler att träna.

Elin har tömt boxarna i lilla stallet, dags att högtryckstvätta det stallet, det stora tar vi i slutet av augusti, vi har ett fågelbo i stallet och de ungarna måste få flyga iväg först.

1 Kommentar

  1. Matilda den 19 jul 2019 20:43 kl 20:43

    Vad var det för omväg du tog? 🧐

Kommentera