Springdance har påbörjat förskolan

Vi har börjat med Springdance ”Diddi” att lära henne bli ridhäst med allt vad det innebär, tränsas, longeringen och vänjas med sadel. Korta korta stunder och inte för många dagar i veckan pysslar vi med henne.

Diddi är väldigt duktig att tränsas, inga problem alls, vi sätter alltid grimma över tränset för att inte korrigera henne med ett bett i munnen om hon drar iväg.

väldigt lik Hatti

Vi började med att sadla i boxen, och igår fick hon skritta och trava några steg med sadeln på sig. Till galoppen tog vi av sadeln för att börja försiktigt. Vi får se om vi kommer rida in henne själva eller ta hjälp, jag är egentligen bäst på nästa steg med dessa yngre hästar. Samt en skaderisk att rida in dom, jag tar ex aldrig emot inridningar själv.

Planen är att vi ska jobba med henne nu och sedan blir det en lång vintervila för att smälta allting, december- januari helt vila för att sedan ridas igång igen och bestämma om vi ska visa henne på 3 årstestet för då behöver hon vila bra inför det innan den långa sommarlovet kommer. Men det är långt dit!

Kommentera