Sparkad på handen

Det är inte ofta jag gör mig illa som tur är, ramlar peppar peppar aldrig av. Senaste hästen jag ramlade av var Hatti och det är över ett år sedan, och innan dess var nog när jag blev sparkad i huvudet för några år sedan.

Blev dock sparkad nu, rätt på tummen träffades jag så handen är rejält svullen och riktigt blå, nästan svart. Oturligt nog när jag inte har Dan i stallet som hjälper till på morgonen denna vecka, så när jag mockar får jag lägga grepen över armen och inte använda tummen/handen. Var mitt eget fel, jag var lite för disträ helt enkelt och var inte tillräckligt noga med säkerheten. Ibland blir man straffad direkt 😉

Ridningen får ändå helt okej, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte grinar illa ibland. Imorgon hjälper Elin mig tidigt innan hennes jobb för att mocka boxarna när jag släpper ut, sedan ska hästarna lastas 7.15 för att åka till Kristian för träning.

Glad att jag sällan har blivit skadad med tanke på hur mycket unghästar jag rider och hanterar hela tiden. Gör ni er illa ofta?

Saknar att träna älskade Biggles, här på Ågestas utebana

7 Kommentarer

 1. marica den 8 aug 2019 08:41 kl 08:41

  Nyfiken fråga, varför har du benpaddar under benskydden fram? 🙂

  2
 2. Linnea den 8 aug 2019 08:50 kl 08:50

  Inte i ridningen, tack och lov. Men har varit med om några obehagliga situationer vid ut- och insläpp när jag stått i kollektivstall. Många hästar är understimulerade och man lär inte känna dem om man bra har enstaka pass varje vecka. Hoppas handen blir bättre ..

  • Tant brun den 8 aug 2019 12:09 kl 12:09

   Attans… Aj…. Skönt att inget är brutet…
   Inte ofta ja ramlar av.. Inte Julle än iaf 4 år..
   Harley herregud kan nog inte ena räkna ggr ja åkte av honom 19 år lixom. Tror de sluta när han va 22 år..
   Nära många ggr.. Men unghästen humör vid vila.. Är inte l leka med.. Då går han ute dygnet runt nu oxå… Han lackar fort o man måste vara beredd
   Han har bräckte två revben på mig..
   Tur han är helt underbar att rida så det suddar över hans arga dagar…
   Krya på din tumme o lycka till på träningen 3. Rebecka Fredriksson den 8 aug 2019 10:15 kl 10:15

  Usch! Krya på dig, hoppas handen är återställd fort. 🌸

 4. A den 8 aug 2019 15:20 kl 15:20

  Ja tyvärr haft många skador. Har brutit ryggen. Är snart två månader sedan men det gör fortfarande fruktansvärt ont. Rider ändå för jag har ingen som kan hjälpa mig.

  • Ida den 8 aug 2019 20:17 kl 20:17

   Tips i all välmening: rid inte med en ryggfraktur, det ökar risken rejält för bestående men och komplikationer. Bättre att hästen får stå i så fall. Ryggen får ta ganska rejäla smällar när man rider, även om man inte ramlar av. Det är verkligen inte värt det i längden. Motionera hästen från marken om den absolut måste röra på sig, allra helst lösgalopp så din rygg slipper parera eventuella ryck.
   /Mvh arbetar inom vården och har sett flera av de ryttare som biter ihop och kämpar på när dom inte borde

   5


  • Elin den 9 aug 2019 07:53 kl 07:53

   Jag fick en rejäl kotkompression efter en avramling. Red inte på ca 2 månader och hade big no på att belasta ryggen. Nu efter 2 år är det nästan helt bra men jag kan rida och träna som vanligt. Gå till en naprapat så hjälper dom dig!Kommentera