Snål Lina

Att köpa nya saker är inte något jag gör med glädje, jag är rätt snål när det gäller företaget, alltid tänker jag till innan jag köper hem sakerna. MEN kanske lite dumsnål ibland hehe

Senaste tiden har vi köpt gummimattorna, två nya foderkärror med lock efter en vinter full med möss så behövde vi mer rejäla lock på vagnen som går att stänga bra. Och vad ser jag i min mejl… Elin har köpt hem flera hinderstöd och bommar, hon är så trött på att det inte går att bygga upp ordentligt när vi bygger inför löshoppning. Jag vill även kunna lösgaloppera hästarna mera så då behövde vi mer hinderstöd så vi kan bygga upp en bra ring runt hela ridhuset. Men 10.800 kr för några hinderstöd och bommar, aj den svider för mig haha.

Justin går riktigt bra just nu, jag hanterar hans energi bra och vi får till fler bra pass. Han ska få lösgaloppera lite mera är min tanke utöver träningspassen för att få ur sig den överblivna energin han har. Väldigt bra för unghästarna också att få galoppera och hitta sin egna balans utan en ryttare som hjälper till på ryggen.

2 Kommentarer

 1. Maria den 29 apr 2021 14:26 kl 14:26

  Hej och tack snälla för en såå inspirerande blogg!
  Du har säkert skrivit om det tidigare men hur är hästarna i stallet, de olika individerna?
  Vem är gosigast, vem otåligast i väntan på mat, vem måste alltid få den där extra klappen för att vara nöjd, vem ogillar borstningen, vem har en räv bakom örat och skickar ut ett bakben eller ett tjuvnyp, vem kan pysslas med i timmar osv osv.
  Ingenting viktigt men lite roligt att få läsa om då du annars beskriver hästarna så himla fint.
  Stort lycka till i Holland!

  1
 2. sofia den 29 apr 2021 20:46 kl 20:46

  Härligt med lösgalopp! En liten fundering bara, hur är din tanke när en häst är extremt het/pigg och behöver göra av med mycket energi gärna genom att rida ett extra pass, galoppera på galoppbana/lös galoppera osv. Vilket är jätteskönt för hästen och ryttaren men ger som ”bieffekt” att hästen får bättre och bättre konditon och där med oftast mer och mer energi?! Som att man genom att tänka att hästen ska göra av med energi på sikt skapar ännu mer energi i hästen?

Kommentera