Skydd och lindor

Fick frågan om när jag använder lindor och när jag väljer att ta skydd.

Lindor har jag alltid på Dokki och Lazzie när de tränar dressyr, jag tycker det ger ett bra stöd och skyddar bra om de skulle råka slå på sig själva. Dokki har alltid boots fram då han lätt trampar på sig själv. Har lindor när jag tränar för tränare eller på tävling även på unghästarna för att jag tycker det skyddar bra och är snyggare än skydd om jag ska vara ytlig och ärlig 😉

Unghästarna tränas alltid i skydd på hemmaplan.

Boots används i hagarna när de har brodd eller om någon lätt trampar av sig skorna/ trampar på sig själva. Jag använder inte skydd alls på benen i hagarna.
på nätterna lindas Dokki med back on track om han har tränats, och ibland någon mer häst om vi upplever någon svullnad eller något avvikande. Vi försöker hålla allt så enkelt som möjligt i regel men hela tiden styras det efter behov.

Dokki njuter i sin hage

1 Kommentar

  1. anna den 13 apr 2020 18:03 kl 18:03

    På tal om lindor, har du kikat in biinaboom på instagram som säljer benpaddar som matchar lindorna? Finns tex med bling på, såå snygga:)

Kommentera