Skolan har startat för Amir

Amirs skola har satt igång, vi började lite med sadel i juli några gånger, sedan så har vi satt igång nu igen. Promenader med träns, sadel och få han trygg och säker.

Nu är nästa steg att longera med stigbyglar på sadeln samt tömköra på vägen så Amir förstår lite höger och vänster. När vi tränar med Amir är det såklart väldigt korta pass. Longera några varv åt båda hållen och sedan är det bra. Han verkar tycka det är roligt att få vara i centrum och nyfiken på vad som sker.

Jag har bokat en tjej som heter Anna som ska få äran att ta första uppsuttna delen på honom. Jag och Elin ska vänja han vid att börja hänga på honom men jag tar sedan hjälp att ta första gångerna med ryttare av Anna om några veckor. Av flera anledningar

 1. Helt ärligt, jag har inte tid eller råd att flyga av och bryta armar och ben. Risken är såklart större när man ska börja rida in unghästar. Jag ska iväg på internationell tävling i höst och det kan jag inte missa och mina andra hästar ska ut på tävlingar som är viktiga för oss. Alltså egoistiska skäl.
 2. Anna har ridit in flera hästar förut, hon är mindre och smidigare än mig. Även hoppryttare vilket jag tror är en stor fördel, de är lite mer ”den” ridningen i sig eller hur jag ska förklara på ett bra sätt.
 3. Det ska bli kul att se Amir ifrån marken.

Amir kommer vara till salu, vi säljer honom för 120.000 plus moms. Han är exportröntgad u.a i år samt väldig cool häst, mycket hanterad. Det finns möjlighet att ha honom kvar i utbildning här om man önskar till ett bättre pris än de andra träningshästarna. Jag vill att han kommer till någon som är van med unghästar så han kommer i trygga händer. Mejla mig på dolk.lina@gmail.com

4 Kommentarer

 1. Linn den 27 aug 2019 07:26 kl 07:26

  trodde ja läst någonstanns innan i bloggen att Sara li skulle rida in Amir.. hon bor ju hos din syster ..Fast aj gillar iof Anna bäst ..tycker det är ett bra val

  • Lina Dolk den 27 aug 2019 11:05 kl 11:05

   Sara tar också hjälp av Anna med första steget av ryttare, Sara som tipsat om Anna. Och jag vet vem du är, så det var en onödig sista mening av dig.

   1


  • linn den 27 aug 2019 15:42 kl 15:42

   kul att du vet det ..eftersom vi aldrig träffats 😉 bara det känns bra för alla så  • Lina Dolk den 27 aug 2019 16:18 kl 16:18

   Via IP adress vet man vem folk är 🙂

   2


Kommentera