Ser fram emot sovmorgon

Puhh veckan är nästan över och det blir lite lugnare över helgen. Elin har haft semester och varit i Spanien i fem dagar, även om jag sköter det mesta eftersom Elin har ett heltidsarbete i Eskilstuna så är det skönt att få hjälp med planeringen, fordringar och extra hjälp när jag inte är färdig.

Nu är även stora stallet tvättat och en röjning och stor tvättning av sakerna är gjorda, så skönt efteråt. Och nu står hela stora stallet på halm (!) halleuja, då det var så dålig skörd förra året så då fick vi köpa spån eftersom halmen bara räckte till pappas kor men i år har det varit betydligt bättre skörd så står även alla hästar på halm igen. Nackdelen är att gödselstacken blir full direkt men det finns så många andra fördelar med halmen så det väger över. Bara att hästarna alltid har något att tugga på under flera timmar är såklart det bästa för deras magar. Och efter en regnig dag i hagarna så ser det sååå mysigt ut när hästarna lägger sig och riktigt gosar ner sig i halmen.

Imorgon får jag sovmorgon, ska inte vara i stallet förrän 09:00, välbehövligt! Denna sommar har jag endast varit ledig helt ifrån stallet hemma när jag var i Falsterbo och tävlade. Sedan när vi hade möhippa för min syster så var vi i stallet på morgonen innan vi åkte. Snart gifter sig Emma och då ska vi alla till Åre, då kommer jag och Elin jobba i stallet på fredagen till 12, sedan så flyger vi till Åre på eftermiddagen och är lediga hela lördagen innan vi återvänder hem på söndag då jag får rida på kvällen.

Lättare sagt än gjort att ta ledigt med hästar. Nästa år ska vi se över möjligheterna att jag ska kunna vara ledig två dagar i månaden. Eller iaf 1 dag i månaden, det räcker. Bara att få komma iväg och träffa vänner eller göra något annat, eller bara vara helt ledig utan ett späckat schema. Håll tummarna för att jag får till det. Tror det skulle gynna mig på många fronter, men framförallt för att vila kroppen lite. Det är tufft att jobba med hästar även om det är det enda jag vill göra. Då kan jag jobba de andra 30 dagarna 12-15h om dagen om jag får loss en hel dag ledigt.

Hösten är verkligen här nu, vid kvällsfodringen 22:00 så är det ordentligt mörkt ute

5 Kommentarer

 1. Elina den 24 aug 2019 08:31 kl 08:31

  Oj vad du kämpar! Se till att försöka få till lite ledighet och återhämtning. Kroppen ska orka i många år framöver. Ta hand om dig! Kram

 2. Johanna den 24 aug 2019 09:06 kl 09:06

  Var rädd om kroppen! Kom ihåg att försöka förenkla så mycket du kan rent fysiskt. Är det inte dags för skrittmaskinen snart? Å kanske ta in hjälp med att longera/tömköra alla unghästar en dag i veckan? Eller i alla fall själv att du kanske alltid ger de arbete avsuttet en dag i veckan? Löshoppa, longera, tömköra osv. Och jag har nog skrivit det förut apropå din mage 😅 tänk på att rida lätt och stå i lätt sits osv på unghästarna och på passen som du bara joggar och lösgör. Det spar mycket på mage och rygg om du inte sitter ned så mycket.
  För att bli bra behöver du orka rida 5-10 hästar per dag i måååååånga år framåt. Då måste du vara försiktig med kroppen, räcker med ett diskbråck eller liknande för att störa ridningen länge 🙈
  Så lägg upp en planering även för dig, där du har återhämtning och inte gör saker som skadar kroppen 👍

  1
  • Ida den 24 aug 2019 13:55 kl 13:55

   Helt rätt säsong att fixa skrittmaskin! I alla fall om man bygger tak över den. Sparar rejält på kroppen att inte behöva gå massor ute i kylan, medan hästarna ändå får bra motion 3. Amanda den 24 aug 2019 09:17 kl 09:17

  Har ni inte råd att anställa en till (förutom Bea?) Iallafall på deltid? Och som någon ovan nämner, iallafall till att hoppa, löshoppa, tömköra, longera och promenera med hästarna någon dag i veckan. Kanske även utsläpp och mocka. Ta hand om dig! Hur mår din mage nu förresten?

 4. Maria den 25 aug 2019 13:12 kl 13:12

  Kan du inte göra ett inlägg om produkter/saker som du använder och underlättar för dig i ditt dagliga jobb. Även i din groomingväska.

Kommentera