Säkerhet med barn

I mitt stall så är Agnes vår brorsdotter med oss nästan varje dag, det är verkligen jätteroligt, så kul att dela allt som har med hästarna att göra med henne. Hästar är bäst tycker vi båda ❤️

Och jag/Elin filmar mycket instagramstorys om vad som händer runt om kring i stallet och JA vi använder hjälm ofta på barnen, oavsett vem det är. Men ibland tas hjälmen av vilket vi inte alltid hinner med/tänker på att sätta på igen. Men vi är alltid alltid i närheten, Elin vill inte ofta vara med på film/bild så jag filmar ofta och ”klipper bort” Elin som är precis brevid barnet.

Men sjävklart ska hjälm användas, speciellt på barn för det går otroligt fort när något sker. Och barn har såklart sämre reaktionsförmåga och har inte bedömning att läsa av hästen

Jag själv har bara hjälm när jag rider, aldrig i hantering om jag inte glömt tagit av den vilket sker ofta. Har åkt och handlat med hjälmen på och sitter och äter lunch med hjälmen utan jag tänker på det ?

När tror ni jag är i mest risk för att göra mig illa? Inte i ridningen utan det är i hantering vid in/utsläpp till hagarna och lastning. Vi vuxna bör vara bättre att ta på hjälmen även vid de större riskerna.

Vid besiktning av hästar är det oftast hjälmtvång och det är för att det sker skador där. Hästen är laddad och det är rörigt med mycket folk och hästar på liten yta.

Agnes med hjälm när hon följde med för att besikta Vega på kliniken

1 Kommentar

  1. Amanda den 16 maj 2019 13:37 kl 13:37

    Det ser så kul och mysigt ut när Agnes är med er i stallet! Vilken dröm för henne att växa upp så. ? En sak jag tänker på med barn är att de är så små att deras huvuden hamnar närmare hästens ben. Så en spark som kanske hade tagit på låret på oss vuxna kanske tar i huvudet på dem.

Kommentera