Provridning på Lazzie

Idag hade jag den utländska spekulanten på besök, och hon provred Lazzie. Vi möttes upp på Ågesta då jag ville ha Kristians hjälp med på det hela, jag behöver han att bolla allting med, och detta är väldigt stort för mig både ekonomiskt och hur jag ska tänka med hjärta och hjärna. En väldigt trevlig familj kom på besök och fick träffa på min stjärna.

Lazzie är den hästen jag har i stallet som är värd mest pengar vid en försäljning just nu. Bra röntgen bilder och bra ålder samt är påväg uppåt i klasserna. Vi snackade inte en miljon, inte två. Utan galet mycket pengar (enligt mig) så vi kunde inte säga nej till att låta de få provrida henne.

Lazzie skötte sig utmärkt när jag visade henne, hon är ju en häst som gillar att visa upp sig och är en bra modell för många, hon ger en bra känsla och man känner sig duktig som ryttare på henne. Sedan var det med blandade känslor jag lämnade över henne till den andra ryttaren för att testa. Lite svårt för Lazzie att tyda vad den nya ryttaren ville i början men med Kristians hjälp så gick det bra. De var väldigt nöjda över Lazzie och gillade henne.

De har provridit flera hästar både här i Sverige och i andra länder och är påväg till flera ställen.
Glad att Lazzie är så duktig och mognat så mycket, stod och tittade på henne idag med den andra ryttaren och såg Lazzie göra sitt bästa. Väldigt stolt över henne.

Vi får väl se hur det blir med det hela, det är som sagt inte bara Lazzie de prövar utan väldigt många fler.
För min del så blir jag glad om det inte blir en försäljning samtidigt som jag bör sälja henne för att kunna satsa mera framåt. Dubbla känslor som ni säkert förstår.

Imorgon är jag på hemmaplan HELA dagen, ska bli så skönt efter att flängt hit och dit nu i fyra dagar. Endast rida hemma i lugn och ro, det är bästa vardagen!

Ikväll har Bella Avicii Laxen Hatti och Fiona blivit skodda av Ida, jag höll lektioner och Elin hjälpte Ida med lite hjälp med de yngre. I måndags blev Dokki och Lazzie skodda och Amir blir verkad imorgon hemma hos Sarali av Ida.

10 Kommentarer

 1. C den 29 jan 2020 23:00 kl 23:00

  Är alltid så impad av din hästhållning. Undrar därför om du har vissa krav på det nya hemmet för att sälja en häst? Till exempel att hästen ska få gå i hage eller liknande ☺️

  • Lina Dolk den 30 jan 2020 08:42 kl 08:42

   Hej! Sjävklart ska de alltid få gå i hage. Mina hästar är vana vid det väldigt många timmar om dagen. Skulle inte sälja om jag visste att de inte skulle få det 🙂 sedan kan jag såklart inte kontrollera det efter en försäljning men jag frågar alltid 2. Linda den 30 jan 2020 07:49 kl 07:49

  Förstår känslan men sträck på dig att du tagit fram en sån fin häst. Inte bara ridmässigt utan även med en verkligt härlig och lugn personlighet av vad jag läser i din text. Det är ändå häftigt Lina! Det är inte sista hästen du tar fram med sådan kvaliteer. Grymt jobbat! Du är en inspiration för många.

  11
  • Lina Dolk den 30 jan 2020 08:42 kl 08:42

   Tack snälla för så peppande ord! 3. Malin den 30 jan 2020 10:56 kl 10:56

  Håller med ovanstående – du har gjort ett fantastiskt jobb! Ett jobb värt miljoner!

  1
 4. Alexandra den 30 jan 2020 18:05 kl 18:05

  Du har gjort ett så sjukt bra arbete med Lazzie! Förstår att det känns jättejobbigt att behöva skiljas från henne om det blir så, men du gör helt rätt beslut om det blir affär. Man måste tänka hjärna inte bara hjärta för att kunna bygga vidare. Du är klok! Får du ha kvar henne är det fantastiskt – men går hon vidare har du andra möjligheter som öppnar upp sig. Vi får se hur det blir!

 5. Milo den 31 jan 2020 16:07 kl 16:07

  Om du skulle sälja Lazzie och få flera miljoner, skulle du då investera dem i en ny häst eller i att bygga ut företaget med t. ex skrittmaskin, fler boxar eller vad som behövs där?

 6. Malin den 1 feb 2020 23:12 kl 23:12

  Lazzie🦄❤️

 7. Veronica den 3 feb 2020 18:41 kl 18:41

  Tänker oundvikligt på när Lisen i Ryttareliten pratade om vad försäljning av en häst kunde stötta upp en hel gård. Kommer inte exakt ihåg hur hon formulerade sig men i stora drag handlar det ju om att vara stolt över att kunna sälja en fin häst som hjälper ens verksamhet att bli ännu bättre.

 8. Terese den 10 feb 2020 14:45 kl 14:45

  Hej! Tråkigt om du behöver skiljas från henne samtidigt som det skulle bli ett kvitto på ditt fantastiska jobb med henne. När kommer du få veta hur de tänker och om de vill gå vidare med besiktning av henne?

Kommentera