Promenader

Fråga: Hej! Vet att du alltid förespråkat att gå promenader med hästarna, så tänkte fråga hur du gör ang det med unghästarna? Promeneras de på vilodagar eller vilar de endast? Varför/varför inte? Gjorde du det när de var 3 också? 🤗

Svar: Hej!

Man kan aldrig promenera för mycket med hästarna, och tyvärr så har jag alldeles för lite tid till det nu och något jag är ledsen över att det prioriteras bort. Biggles gick vi med 1h varje dag.

Drömmen hade varit att alla hästar kunde gå 20 min på morgonen innan de ska ut i hagarna, och 20 minuter när vi tar in dom. Skrittmaskin är absolut bra, men att leda dom rakt fram på naturligt underlag kan inget slå är min åsikt. Och bra sätt att hantera hästarna ännu mer är såklart med människan, inte i en maskin, tillit, förtroende och respekt bygger jag mycket med mina hästar ifrån marken med.

Men en skrittmaskin hade absolut varit toppen, den skulle användas flitigt

Idag promenerade tjejerna Elin och Cecilia med Laxen Latino Lazzie Hatti och Dokki direkt på morgonen.

Nu när hästarna går i mindre hagar och vädret inte är toppenkul så är det ännu viktigare att de får röra på sig.

Svar på din fråga, när tid finns så går vi även med unghästarna 😀

På promenad i Flyinge

3 Kommentarer

  1. Matilda den 12 okt 2019 22:32 kl 22:32

    Har ni bestämt om det blir skrittmaskin eller ridbana eller nåt annat?

  2. Terese den 13 okt 2019 14:29 kl 14:29

    Har du funderat på ett rullband? Problemet är väl att man bara kan ha en häst i taget på det, men då får de ju gå rakt fram och du kan ställa in lutning om de ska få ”klättra” lite. De hade ett hos Helena Persson när jag praktiserade där och det fungerade super.

  3. Terese den 13 okt 2019 14:30 kl 14:30

    *skrittband

Kommentera