Planera sin tid

Fråga: Hur planerar du så allt går ihop? Hur planerar du så att du hinner rida ett visst antal hästar innan du exempelvis ska iväg och träna en häst? Själv känner jag att om jag räknar att en grej ska ta en viss tid, då blir jag istället stressad, för tänk om det tar längre tid? Och kan då inte fokusera riktigt. Så hur tänker du i planering av dina dagar och din tid?

Svar: Hej! Jag ett schema i stallet som det är lite hållpunkter att stämma av var man bör ligga till med alla sysslor ungefär vilken tid.

Elin fodrar alltid hösilage 06, jag börjar jobba 07:00 och då ger jag kraften och släpper ut hästarna. Vardagarna har jag hjälp med mockning/höpåsar så då kan jag börja rida 08. Förr fixade Elin och jag stallet innan hennes jobb alternativ att jag gjorde allt men det blev ohållbart.

Ska jag till Ågesta och träna är jag i stallet 05:00 för att hinna släppa ut och göra iordning hästarna som ska med och träna.

Jag har ingen pojkvän eller andra aktiviteter (kört att hinna med!) , så för mig gör det inget att sena kvällar blir av. Försöker dock vara klar 20.00 med sista lektionen och sedan kvällsfodrar vi 22.

Jag och Elin försöker gr varandra ledig kväll eller få börja senare någon helgdag men det svårt. Elin jobbar ju med ett helt annat arbete så hon är borta mellan 6:45-17 vardagar och det är mitt ansvar att stallet ska skötas. Elin är väldigt snäll och hjälper till väldigt mycket men inget som jag räknar med att det är en självklarhet.

Jag har många unghästar i stallet, de rids inte varje dag och inte lika länge. Jag gör ett veckoschema där jag planerar hur hästarna ska tränas och fördelar då ut vilodagarna på hästarna så inte alla ska ridas samma dag. Bea sommarjobbar här tre dagar i veckan och då rider jag hela gänget oftast när jag har någon som servar med hästar. Vi rider även ut tillsammans. Alltid bra att vara två när man rider ut och roligare såklart.

2 Kommentarer

 1. Amanda den 24 jul 2019 13:17 kl 13:17

  Jag förstod mer frågan som att vad gör du till exempel om du ska rida en häst och har planerat att det tar 30 min, men så tar det 45 min just den dagen för att ni fastnade i någon övning som krävde mer än du tänkt dig. Eller om det är extra trafik till träningen så ni kommer igång senare än planerat. Eller rider du alltid dina hästar x minuter oavsett om ni galopperar ute eller är i ridhuset?

  Hade varit intressant att höra hur mycket tid du lägger på sociala medier också! När hinner du svara på mail och så?

 2. Elin den 25 jul 2019 01:01 kl 01:01

  Hej!

  Vore intressant med ett inlägg om hur arbetet med hästarna ser ut efter träning, t.ex kyla, stretch osv?

  Du får även gärna dela med dig om tankar vid igångsättning efter bete.

  Tack för en inspirerande blogg!

Kommentera