Personligheterna hos mina hästar

Kommentar: Hej och tack snälla för en såå inspirerande blogg!
Du har säkert skrivit om det tidigare men hur är hästarna i stallet, de olika individerna?
Vem är gosigast, vem otåligast i väntan på mat, vem måste alltid få den där extra klappen för att vara nöjd, vem ogillar borstningen, vem har en räv bakom örat och skickar ut ett bakben eller ett tjuvnyp, vem kan pysslas med i timmar osv osv.
Ingenting viktigt men lite roligt att få läsa om då du annars beskriver hästarna så himla fint.
Stort lycka till i Holland!

Svar: Tack för tips till bloggen!

Hatti: Garanterat den hästen som har en räv bakom örat på uteritterna, kan helt enkelt bestämma sig att inte vilja gå åt ett håll, eller om hon är laddad på galoppbanan så kan hon stå på bakbenen innan man får fram henne. Samtidigt är hon världens snällaste i ridningen också, man får vara redo för allt med henne! Även den hästen som kan slänga ut ett bakben när hon blir ryktad. MEN världens snällaste mot barn! Då sänker hon huvudet och låter som klappa henne överallt. Men om vi äldre säger till henne så säger hon tillbaka ibland haha. Väldigt lätt att ha med på tävling, trygg och nyfiken av sig samt gillar att visa upp sig.

Dokki: Finns bara gott i den hästen, så otroligt snäll häst! Han är dock skeptisk och litar inte på alla, utan man måste vinna hans förtroende för att han ska blomma ut. Han kan bli sårad om du säger till han och det sitter i ett tag. Super att resa med och ha med på tävling, inga konstigheter alls utan han njuter till fullo att få vara iväg.

Justin: Har myror i brallan och kan inte riktigt stå stilla, lite otålig på gången och det att vänta för att ta en bild kan vara mer jobbigt än att galoppera några varv på galoppbanan haha. Otroligt snäll och arbetsam häst, finns inget stopp i han gällande att få jobba.

Sune: Grabben som går på lösdrift ännu och växer till sig. Känner han lite för lite ännu , men det ska bli spännande att få se vad det blir av honom. Vi har bokat inridning i höst och ställer bort honom. Blir lättare för den som ska jobba med honom att ha han hela tiden. Vi får se om han sedan ska kastreras eller ej. Även en anledning till att vi väljer att ha han borta då det är mer jobb för oss hemma med en hingst oavsett hur snäll/busig den är i hantering.

Alla hästar uppskattar när jag går in i stallet efter jag hållt i lektionerna på kvällarna, ge en extra klapp eller en morot. De är mina bästa vänner.

1 Kommentar

  1. Matilda den 3 maj 2021 14:28 kl 14:28

    Åker du själv till holland?

Kommentera