Personligheter

Fick kommentaren om jag kunde skriva lite mer om hästarnas olika personligheter

Dokki: Världens snällaste Dokki som vill alla väl. Han är trygg och säker att rida ut på, kan släpp honom på långa tyglar på galoppbanan. Hans självförtroende är dock väldigt skört, han blir ledsen och väldigt ängslig om något blir fel och det tar tid innan han släpper det och går vidare. Två veckor innan SM fick vi problem med just det, och när han blir ängslig sätter det sig i både ridningen och hanteringen, han är väldigt på sin vakt, han litar inte på oss då som han alltid annars gör. Ex skulle Elin bara klappa om honom när jag satt på, då kastar han sig flera meter bakåt för han nästan tror att han ska få ett slag, och när han är trygg i sig själv få kryper han nästan in i ens famn för att få bli kliad ännu mera. Är han trygg i sig då är det lätt i ridningen också, annars släpper han inte till utan går hela tiden och är spänd. Just nu har vi bra självförtroende igen 😀

Lazzie: Den största divan i stallet Haha. Är som en ponny att fånga i hagen, man får ha med godis för att få in henne innan klockan 15 på dagen. Alltid mjuk och fin i ridningen men kan vara lite laddad ibland, hoppa iväg för ingenting och tycker allting är lattjo. Kan sätta sig på tvären för att sedan gå in i en perfekt sluta sekunden efter. Men det är såklart jag som ryttare som är för långsam då, hon vill att man är kick och snabb i sin ridning då flyger hon fram. Väldigt lätt att ha med sig på tävling.

Hatti: En bestämd dam som man får passa bakbenen på ibland. Står man och ryktar henne kan det komma ett bakben, väldigt sällan men det sker. Finaste känslan en häst har bjudit mig på samtidigt som hon kan bita tag i bettet och springa iväg precis som hon vill hehe. Orädd och framåt häst!

1 Kommentar

  1. Maria den 19 sep 2020 20:47 kl 20:47

    Så roligt att läsa. Och det skiner igenom hur mkt du tycker om dem och deras egenheter ❤️

Kommentera