Påsken över

Storhelgerna går snabbt, vi har jobbat på som vanligt i stallet. I söndags åkte ponnyn Fiona till Danmark då hon blev såld dit, önskar henne lycka till och tror mycket på denna fina ponnyn inför framtiden.

Hatti är anmäld till tävling på Segersta den 17 april, vi börjar med en Msv b:1 då det var så länge sedan hon tävlade. Red igenom programmet i helgen, tredje gång var det riktigt bra. Vilket är två försök försent hehe, vi får jobba vidare på att presentera bättre i program snabbare.

Vet inte riktigt hur tävlingarna för Dokkis del ser ut, allt beror på hur det öppnas upp för att åka utomlands och tävla. Vi behöver starta internationellt för att göra kval till EM för att försöka bli uttagna att representera Sverige. Om nu ens EM blir av eller om det ställs in i år igen. Man får ta det som det kommer och inte stressa upp sig i onödan, men det har vi lärt oss efter över ett år med pandemin.

Justin är bättre men har fortfarande väldigt mycket energi, i helgen rann tårarna på mig då jag var så ledsen och besviken att jag inte klarar av det hela så som jag önskar. Elin stöttar mig och säger att jag måste tro på oss och det kommer ta tid. Jag gråter sällan över sämre pass, det får såklart ske och jag vet att alla hästar går upp/ned, det är bara så svårt att knäcka detta. Hade vi haft problem med någon rörelse eller oliksidighet så hade det inte varit några problem. Nu är det en lång uppförsbacke att dels klara av hans energi samtidigt som han måste få bättre kondition och styrka och vi måste utbildas vidare. Igår gjorde vi ett bättre pass och idag ska vi till Ågesta och träna för Kristian, även Hatti ska med.

Nova var tränare ihelgen till Hatti 😂

12 Kommentarer

 1. Klara den 6 apr 2021 09:44 kl 09:44

  ❤️❤️ Tänk när du kan kolla tillbaka på denhär tiden sen är allting bara fallit på plats med Justin. Tålamod är så svårt! Hoppas ni knäcker nöten och hittar ett system för honom, dendär guldhästen är värd att vänta på! 🥰

  3
 2. Cornelia den 6 apr 2021 09:50 kl 09:50

  Är han ”bara” extremt pigg så det är svårt att rida ordentligt pga det eller bockar/hoppar/busar han så det går över till farligt att rida? Jobbigt när de har för mycket energi, såklart att man vill ha en häst med bjudning men det ska ju vara lagom det också… Hoppas du känner att ni tar er framåt ändå, skönt att du har stöttande och peppande människor omkring dig, det behövs!

 3. Anne-Marie den 6 apr 2021 10:30 kl 10:30

  Frågar man aldrig förra ryttaren om råd, i detta fallet Jeanna?
  Mvh Anne-Marie

  5
 4. Marie den 6 apr 2021 12:15 kl 12:15

  Herre gud Lina vad du är modig!
  Dels för att du faktiskt erkänner att du upplever det svårt, men också faktiskt outar det.
  Jag tror att varje ryttare vet hur du känner, och den hopplöshet när liksom just det som inte funkar är det som krävs för att kunna gå vidare. Man sliter sitt hår och känner sig så värdelös och att man tagit sig vatten över huvudet!
  Men du har trots allt haft honom ganska kort tid.
  Jag är hundra på att med din talang, ditt team och med hjälp kristian så kommer ni sopa banorna i framtiden. Heja heja er!

  7
 5. Charlotte den 6 apr 2021 18:11 kl 18:11

  Heja dig Lina!
  Vi alla tror på dig och Justin, är det någon som löser problemen så är det du och ditt team 😊 Låt det ta den tid det tar. Ser fram emot att heja på er när ni rider runt på de stora banorna om några år!

  3
 6. E den 6 apr 2021 18:32 kl 18:32

  Bruker vanligvis aldri å kommentere, men nå føler jeg for å skrive et eller annet som er skrevet i aller aller beste mening. Jeg heier på dere! Og er helt hundre på at det skal gå fint for dere.
  Bare se på Nina Rademaekers som også (såvidt jeg forstår ut fra bloggen hennes) hadde problem med sin hest´s energinivå, og hvor langt de er kommet nå. Også den jobben Cathrine Dufour la ned i Cassidy som også opprinnelig var/er en (som jeg har forstått) känslig hest.
  Du som er en så dyktig rytter kan sagtens få det til med god vejledning både i treningen og med en foderplan til en het hest. NAF Magic er et tilskuddprodukt som har hjelpet meg (sammen med en foderplan lavet spesielt til min hest fra Aveves foderkonsulent her i Danmark).
  Ønsker deg all hell og lykke med en fantastisk hest. Dere kommer til å shine på stevnebanerne i fremtiden!

  5
 7. Lovisa den 6 apr 2021 18:39 kl 18:39

  Oh, Lina! <3 Det kommer att bli bättre, för nästan precis allt blir bättre och enklare med tid, tålamod och engagemang. Och alla saker i livet som är riktigt bra, som betyder något på riktigt, är saker som kräver tid, tålamod och relation. Det gäller kärleksrelationer, ett trivsamt hem, vänskapsrelationer, familj och jobb. Det som betyder något på riktigt är också saker som ibland är svårt. Det kommer ge sig!!! Jag tror att det faktum att det är svårt och klurigt nu är samma kvaliteter som kommer innebära stordåd i framtiden.

  1
 8. J den 6 apr 2021 19:16 kl 19:16

  Kämpa på Lina! Det är när man möter motstånd som man utvecklas som mest!

  1
 9. Alexandra den 7 apr 2021 08:41 kl 08:41

  Du är så duktig Lina!! Tror till 100% att du kommer fixa detta!

  1
 10. Elin den 7 apr 2021 13:09 kl 13:09

  Det tar tid innan alla bitar faller på plats. Jag vet att det är frustrerande att vänta men ge utvecklingen tid så ska du se att det vänder. Det har ingenting att göra med att tidigare ryttare skulle vara mer kapabel utan hur mycket tid ni har haft på er att hitta ert respektive system med Justin. Med min häst tog det åtminstone ett år innan vi lärde känna varandra i ridningen och då är hon ändå som en okomplicerad familjebil att ratta jämfört med sportbilen Justin.

 11. Lisa den 7 apr 2021 17:09 kl 17:09

  Du klarar det Lina! Skickar massa pepp, bryt ihop och kom igen – kämpa på, tillslut landar det mer och mer!💪🏻❤️

 12. Agnes den 7 apr 2021 21:07 kl 21:07

  Jag är helt också övertygad om att ni kommer hitta varandra och ett system som funkar för er tids nog! Det är ju hans energi och känslighet som kommer vara det där lilla extra sen när kontrollen också är på plats. Så fint att se i kommentarsfältet att det är så många som tror på er, stöttar och peppar förresten!

Kommentera