Både Sune och Hatti är åter i sina boxar här hemma i stallet, så skönt att operationerna är klara och att de står på benen igen.

Hatti är åter i träning om 6-8 veckor om återhämtningen/läkningen går som planerat, och allting har gått jättebra hittills. Väldigt skönt att veta att jag snart sitter på hennes rygg igen även om jag missade 7års i både Falsterbo och chansen att få tävla unghäst VM.
Men hon har framtiden för sig, tror mycket på henne i de större klasserna!

Sune däremot måste veterinären återkomma om framtiden, han hade lösa benbitar samt även cysta som inte såg bra ut. Framtiden för honom som ridhäst är alltså inte säker alls just nu, jag är så ledsen och besviken nu även om allt inte är klart. Håller alla tummar att vi får ett annat utlåtande längre fram. Vilket jäkla skit vi har haft med cystor på TRE hästar nu, först Elins storhäst E-type, sedan Diddi (som mår jättebra och har det toppen) och nu även Sune.

Tack Maja för att du hämtade hem hästarna, så glad att stallet och hästarna rullar på i semestertider för Dan och glappet innan vår nya heltidsanställda börjar.

Maja, Bea och Ida är de som är mest i stallet och jag är otroligt glad över er! Ni är grymma! Pålitliga, duktiga och måna om hästarna och kämpar på i värmen utan några problem alls.

3 Kommentarer

 1. Tove den 21 jul 2021 10:11 kl 10:11

  Utifrån dina (tyvärr tråkiga) erfarenheter senaste tiden – vilka typer av undersökningar skulle du göra vid köp av en treåring? Besiktning, röntgen (ben, rygg?), annat?

  1
  • Lina Dolk den 21 jul 2021 13:40 kl 13:40

   Besiktning på klinik, röntgen av hals, rygg och ben. Sedan kommer jag (säger jag nu Haha) aldrig mer köpa en häst under 3 år och då ska jag se att den går att rida. Skritt-trav-galopp, inget märkvärdigt utan endast se att hästen gillar att ha ryttare på ryggen.

   3


 2. JS den 22 jul 2021 09:39 kl 09:39

  Lina, du verkar vara en fantastisk arbetsgivare! Att locka fram det bästa ur tjejerna hos dig, att ge dom möjligheten att jobba med det bästa som finns (hästar! <3), med schyssta villkor och vad jag uppfattar som en fin utbildning och många nyttiga erfarenheter.

  Du och Elin ska ha cred, ni är ett föredöme både som ryttare och företagare!

  2

Kommentera