Nya hästar

Vi har tre nya hästar i stallet, vilket gör att det alltid är lite rörigare än vanligt. Det tar ett tag innan alla landar med nya kompisar och rutiner, samt att vi ska lära känna de nya hästarna och de oss.

Som alltid longerar jag dag ett

Dag två brukar jag longera några varv och sedan hoppa upp om jag tycker den är redo för det.

Det är inte bara denna tråkiga corona som härjar i världen nu, utan även otroligt skrämmande är det otäcka viruset EVH-1 som brutit ut fullständigt i Spanien på flera hästar. Vi har uppmanat alla som besöker vår anläggning ska tempa sina hästar dagen innan och samma dag de ska komma hit och träna. Men egentligen så bör vi alla tempa hästarna mer regelbundet. Jag själv gör det inför tävlingar och lägger in ibland att ta tempen på alla för att veta deras naturliga temp. Kanske bör vi göra det varje måndag och fredag för att få in en bra rutin på att kolla alla oftare, det går snabbt och ett bra sätt att ha koll på de alla.

Jag har tävling på Strömsholm inplanerat den 18e och 20e mars, om den blir av eller ej pga EVH-1 vet jag inte, det ställs in tävlingar nu igen, men jag tränar inför det så får vi se vad som sker.

Kommentera