Ny lastbil

I helgen åker jag ner till Skåne ska uppgradera mig med en ny lastbil! Det blir min tredje bil ifrån Horsepartner. Vi har haft en orange, en blå men nu blir det en stilren vit istället. Det började med att jag fick äran att bli en av Horsepartners sponsorryttare, i flera år fick jag använda deras bil. Vi valde sedan att köpa loss den blåa lastbilen, nu hörde de av sig och hade denna vita ståendes och hade en jättebra deal för mig. Är otroligt tacksam och glad att kunna förnya upp mig med deras hjälp.

Och helt ärligt, även med papps hjälp. Jag köpte Justin för exakt ett år sedan, även om jag hade sålt hästar så var det 1 miljon till som skulle läggas på honom mot vad jag hade. Jag fick låna pengar av min familj för att kunna göra köpet. Just nu har jag en skuld på 300.000 kvar, jag har verkligen jobbat stenhårt för att betala av hela tiden och har kommit en bra bit på vägen men ännu inte helt klar.

Jag har lite dålig koll på ekonomin i företaget, självklart betalar jag fakturor och förstår det hela pengar in pengar ut 😂 men att betala till Skatteverket på 200.000 nu den 17 januari kanske jag inte riktigt hade trott skulle bli så stor summa. Skatter, moms och sådant är en sak jag ska lära mig bättre för att helt enkelt vara lite mer förberedd för när och hur mycket som ska betalas. Pengarna sitter på företaget och de är redo att betalas. Det känns alltid som att så fort man har släckt en eld och börjar bygga upp ekonomin igen så kommer det en annan farande direkt. Saker går sönder, förslitningsskador måste uppdateras m.m Hatti har ändrat sig mycket i kroppen och behöver en ny sadel, den jag använt på henne ligger inte längre helt optimalt. Kristian är duktig på sadlar och ska hjälpa mig pröva en annan modell.

2 Kommentarer

  1. Anngelica Eriksson den 6 jan 2022 15:20 kl 15:20

    Kul med ny lastbil 🙂 Se till att redovisa och betala (eller få tillbaka) 3 månadersmoms istället så slipper du en ”smäll” på en årsmoms 😉

  2. Elin den 9 jan 2022 12:12 kl 12:12

    Funderar du på att anställa revisor i framtiden?

    Skulle vilja veta hur det var när du startade ditt företag med! Fick du läsa på mycket? Fick du hjälp? Hade du något startkapital? Jag vill minnas att du jobbade i ett stall innan ditt företag… men jobbade du samtidigt som du startade företaget?

Kommentera