När inget fick gå fel

…ja då går det fel! Men jäklar vad jag och Elin är effektiva och båda två biter ihop och gör det bästa av det hela. Då vår stallhjälp med mockning/höpåsar var sjuk både igår och idag samt att Diddi behövde åka till Sigtuna idag så fick vi vara i stallet innan 05 för att släppa ut alla hästar, mocka båda stallen och göra 35 höpåsar innan jag lastade på Hatti och Lazzie för att åka till Ågesta och sedan har vi båda hållt igång i stallet till 21.

Diddi hoppade över staket i söndags där hon är på lösdrift med sin kompis, bra staket och hage så det brister inte, saker kan ske ändå med dessa kära hästar i tid och otid har man ju fått lära sig.

Distriksveterinärerna var ute och såg över såren och tvättade rent samt bedömde att det inte behövde sys då det inte var någon ”ficka”, men Elin har inte släppt det och tyckte det hela inte riktigt stämde överens när hon hälsade på Diddi i måndags. Diddi har varit ohalt och inte så svullen men såret var inte fint. Mycket riktigt igår fick vi film på såret och det var inte alls fint. Skickade vidare filmen till de vi alltid hör av oss till för råd: Axel och Kristian (skulle inte klara oss utan dom!) fick tid på Sigtuna idag så Elin körde och fick med sig snälla Felicia och även Diddis trygga hagkompis som gör Diddi väldigt hanterbar och säker! In på röntgen för att se att inget värre dolde sig under såren, och det såg bra ut! Elin passade även på att ta extra bilder för att se lösa benbitar när Diddi ändå var på plats där inne, och det hade hon inte, skönt! Såret tvättades rent ordentligt och las om. Tyvärr måste vi in igen på tisdag då ett bakteriprov ska tas och det gick inte ta ett prov idag och skicka iväg eftersom det är röda dagar.

Marie och Felicia har varit väldigt duktiga att hantera dessa tjejer så det hade skött sig exemplariskt! Snälla att lasta och köra samt duktiga på kliniken, världsvana skröt Elin om dom haha. Elin tog lastbilen då det är stuterimodellen vi har, väldigt tryggt och säkert att köra unghästarna i, finns ingen bom eller något att kunna hoppa över. Jag fick ta bil och transport med mina tjejer.

Det skiljer några månader på tjejerna vilket även syns på storleken. De passade på att väga båda två idag på kliniken Diddi vägde 296 kg och hennes kompis nästan 70 kg mera. Thalita är efter Totilas-San Amour

Diddi och Tahlita

Kommentera