När hjärtat gör ont

Idag såg jag filmer på Cannon och hans nya ägare Nellie, han har verkligen kommit helt rätt, så roligt att följa hästarna vi förmedlar, så enkelt i dagens läge att få följa på avstånd via instagram.

Vi har sålt väldigt många ponnyer/hästar under några år genom företaget och det känns alltid bara kul och väldigt roligt att få se ett nytt ekipage växa ihop och hitta sin väg. Det är inte ofta jag säljer någon av mina, jag har aldrig riktigt behövt göra det, b-ponnyn Lilla Prim växte jag såklart ur så han var tvungen att få en mindre ryttare på sig, och sedan såldes Jullan.. minns den dagen som igår ännu. Jag grät och grät och grät och kände sådan sorg. Vi var ”klara” med varandra på tävlingsbanan, jag ville satsa ännu mera och hon hade gjort superfina år med mig som junior/YR men mer hade inte hon kapacitet för och vi kunde inte mera, hon skulle inte behöva gå över sin förmåga. Nu när jag även står i den jobbiga sitsen med Lazzie så känns det som att jag sviker henne, för hon har mer att blomma ut, men det kommer ta för lång tid för min del då seniortiden snart kommer och jag vill fortsätta ta mig framåt som tävlingsryttare utöver driva företaget. Och just därför känns det jättetufft. Att jag har en super häst men som ev ska säljas nu för att jag måste sälja några hästar för att satsa på min sport (En helt galen sport med så dyra hästar) Det är där hjärtat svider ordentligt, hästarna blir såklart mina bästa vänner och jag tycker så mycket om dom. Men jag säljer ev för att jag själv ska kunna satsa vidare i karriären. Och det är många som känner igen sig i detta såklart. Absolut det värsta med att vara ryttare när man satsar såhär. Jag vet ju såklart att Lazzie får det bra på andra ställen också, men det gör ont oavsett.

Idag är jag helt ledig ifrån stallet/hästarna, endast mejl och fakturor att ta tag i. Denna lediga dag kunde inte komma lägligare, jag behöver få fundera på framtiden.

12 Kommentarer

 1. Annie den 4 okt 2020 19:20 kl 19:20

  Det bra med hästsport är ju att karriären är lång så man kan ju skynda langsamt om man vill.
  Det låter lite risky att sälja många egna bra framtidslöften och köpa en dyr. Om den blir skadad så står du där utan häst.
  Jag hade hellre skyndat långsamt och tagit upp dom egna unghästarna. Du sitter ju på en guldgruva om några år när Lazzie, Hatti och Diddi är äldre. Vilken stotrojka! Girl Power!

  7
  • Vix den 4 okt 2020 20:06 kl 20:06

   Håller med till 100%
   Önskar att jag satt på en massa miljoner så jag kunde köpt den häst som Lina behöver, så att hon kan behålla sina fantastiska unghästar!

   2


  • Jennifer den 4 okt 2020 21:25 kl 21:25

   Håller med! Man vet vad man har men inte vad man får 😊
   Sen är jag nog en smula partisk för har alltid haft ett gott öga till Lazzie, hon är verkligen något extra!

   4


 2. Anonym den 4 okt 2020 20:54 kl 20:54

  Hade inte heller vågat sälja Lazzie. Den hästen är något alldeles alldeles extra i mina ögon! Borde det inte vara bättre att spara henne, om nåt år är hon i samma klasser som Dokki och om han skulle bli skadad kan Lina tävla samma klasser på Lazzie och fortsätta i U25 utan avbrott.
  Tror och hoppas nån uppfödare eller hästägare vill låna ut häst till Lina istället, finns ju ingen som har så bra helhetstänk runt hästar som Lina!

  8
 3. Marie den 4 okt 2020 21:46 kl 21:46

  Lägg inte alla pengar på 1 häst. Köpa dom extremdyra hästarna kan bara de med obegränsade tillgångar göra det är därför proffsryttare nästan aldrig äger sina egna hästar om de inte haft dom från unghäst/föl. Köpa en häst för 1-3 miljoner som inte kan försäkras för det livbeloppet och så går den sönder i hagen eller annan skada. Det har du redan testat en gång når du sålde Jullan och köpte en yngre framtida stjärna som hade så mycket problem att han togs bort. Man vet vad man har men aldrig vad man köper.

  3
  • Marie den 4 okt 2020 22:18 kl 22:18

   Men åh! Var är alla svinrika miljonärer när man behöver dem dom bäst. Tänk om någon av dessa kunde köpa Lazzie av dig Lina, och låta dig träna och tävla henne.
   Jag tror på lina och Lazzie i os 2024….

   4


 4. Minna den 4 okt 2020 22:09 kl 22:09

  Hoppas så att ngn med stor plånbok kan hjälpa dig i din satsning. Ett sånt här inlägg värmer verkligen att läsa. Mår lite lätt illa av alla dåliga hobbyryttare omkring mig som ska byta hästar hela tiden i sina ”satsningar” (tänk lätt klass nivå…). Det är i deras fall inte hästens kapacitet som är problemet precis. All heder till dig för att du verkligen älskar dina hästar, det i kombination med din enorma talang och härliga personlighet gör dig till den roligaste att följa.

  2
 5. Sara den 5 okt 2020 06:42 kl 06:42

  Jag tänker också som många andra skrivit. Du är så ung och har såååå många år kvar i sporten. Och är det verkligen rätt beslut om det gör ont i hjärtat?

  4
 6. Sofia den 5 okt 2020 12:42 kl 12:42

  Det är tufft när inte hjärta och hjärna vill samma sak. I dessa inlägg är jag glad att jag bara är en glad amatörryttare. Vill Du satsa, så behövs vissa val göras. Va ärlig och tydlig mot sig sj vad du vill med din ridning. Är det att bli bäst, eller vara bland dom bästa? Men kom ihåg att du är fantastiskt duktig. 🙂

 7. Ylva den 7 okt 2020 09:53 kl 09:53

  Det är så himla tufft. Men med företaget måste man tänka logiskt också. Du har flertalet gånger skrivit att du och Elin pratar om att det är just Lazzie som borde säljas. Hon behöver fortfarande tid för de högsta klasserna. Men just nu är hon värd MASSOR, och skulle väl passa perfekt hos någon som just nu gör den resan du gjort, men som har ett antal år kvar innan det är dags för de högsta klasserna och seniorpress.

  Hon är inte heller fertil (vet inte om ni klippte eller tog bort) så det är som tävlingshäst hon har ett ekonomiskt värde.

  Hon är min favorit här på bloggen. Har älskat att följa henne. Men för mig (vars åsikt inte betyder ett skvatt, mer än att ibland kan man behöva höra det från andra, även främlingar) så tycker jag nog att det är dags att sälja Lazzie. Du får loss kapital, en Box öppnas upp, och Lazzie kan vara världens bästa läromästare för någon som börjar klättra uppför ungdomsstegen.

  Bara mina tankar och ord i ett försök att komma med välvilliga, rationella tankar, när hjärtat skriker att man är dum i huvudet.

  1
 8. M den 8 okt 2020 19:02 kl 19:02

  Åh, jag hoppas verkligen att du kan finna en annan lösning än att behöva sälja henne 💔💔💔

 9. Tina den 9 okt 2020 09:40 kl 09:40

  Jag får liksom många av de som tidigare skrivit lite ont i magen när du skriver att du behöver sälja för att satsa på en bra häst. Jag tänker att dina egna hästar har ett enormt värde ur aspekten att du har haft den länge – du känner dem, de har hanterats och tränats sunt, gått ute mycket etc. Du kan aldrig veta hållbarheten på en utlandsfödd häst.

  Jag tänker att vi istället borde starta en crowdfoundingkampanj för att finansiera Lazzie! Du har 50000 följare på instagram – om alla ger 100 kr (många kommer säkert ge mer) så är du i alla fall en bit på vägen 👌

Kommentera