Lycka

16:30 idag var jag egentligen klar för dagen, vilket aldrig händer, men då ringer Elin och har en halvtimme över till kontorsarbete. Och sedan insåg jag att det fanns arbete för mig med underlaget i ridhuset som återigen ska fixas till det bättre, vi har en långsida som blir hård pga vattenläcka. Den är lagad och idag kom det maskiner som drog upp underlaget och det skulle läggas om. Alla lektioner var inställda ikväll för att ordna till underlaget.

21:30 stod jag fortfarande i ridhuset, men kan inte med ord beskriva hur glad jag är att ha arbetat ihop till en ridbana (!) som jag faktiskt ska rida på imorgon! Ett ridhus är såklart världens lyx, men en ridbana är något jag saknat i flera år sedan vi byggde hagar på paddex ridbanan då underlaget där blev alldeles för stumt att rida på. Att träna 6-10 hästar i sådan värme som det blir i ett oisolerat ridhus på sommaren är nästan farligt.

För några veckor sedan satt jag och Elin på kontoret, vi gav varandra hive-five över att vi hade högsta summan någonsin på Dolk Dressages konto.
Nu bara få veckor efter så har den summan minskat ordentligt, (som frittfall 😂) men då har vi investerat i företaget med ridbana, höautomater till varje box (uppsatta men ej inkopplade ännu) även att vi köper loss lastbilen som jag har haft samarbete med bästa Horsepartner med samt att vi hade faktura på spånleverans också. Klart man klarar sig utan både ridhus och automater samt lastbil, men detta kommer verkligen göra det bra för hästarna med varierat underlag och att vi får avlastning med fodring 05:30 och 22 varje dag, det gör att vi faktiskt kan åka iväg allihopa. Och lyxen slippa dra sig upp ur soffan man somnat i så skönt på kvällen helt slut efter en full dag. Lastbilen är mycket smidigare och skönare att köra än transport samt väldigt säker med stuterimodellen med alla unghästar vi kör. Där hade vi delade meningar, Elin tyckte vi skulle köpa en bättre trailer än den vi har, men jag stod på mig gällande lastbilen.

Imorgon när jag faktiskt ska få rida in på min ridbana, då ska jag njuta extra ordentligt, det känns såklart riktigt bra när man uppnått ett stort mål. Även om det är väldigt lockande att köpa nya hästar, så måste jag hela tiden tänka ”vad är bäst för företaget” . Nästa mål är att antingen köpa en bra gummimatta till stallgången alternativt räfla den så det inte blir så halt. MEN det är nästa års mål, nu måste kontot fyllas på igen 😅 och någon ny lovande häst för framtiden finns inte på världskartan att köpa nu, så stallets hästar får kamma till sig och utvecklas i raketfart haha

8 Kommentarer

 1. Lina den 18 sep 2020 07:04 kl 07:04

  Så kul med dessa investeringar 😃

 2. Malin den 18 sep 2020 08:09 kl 08:09

  Wow! Grymt jobbat!! Hard work pays off 💪

 3. X den 18 sep 2020 08:29 kl 08:29

  Vad härligt. Bra jobbat!

 4. Agnes den 18 sep 2020 11:07 kl 11:07

  Härligt! Det är du väl värd efter hårt kämpande! Hur kommer ni göra med tillsyn på hästarna nu med automaterna, när blir sista sista kollen på kvällen? Jag stod ett tag i stall med höautomater och det var super men enda nackdelen var att jag tyckte det kändes lite jobbigt att det gick ganska lång tid mellan att någon tittade till hästarna på kvällen till första kollen på morgonen.

 5. Lovise den 18 sep 2020 11:12 kl 11:12

  Så himla roligt att läsa detta! Och det ska bli jätteroligt att se hur ridbanan blir sen när allt är klart, så fint!

 6. Caroline den 18 sep 2020 11:55 kl 11:55

  Det är så himla roligt att läsa om ert företagande. All framgång är er väl unt! JAg blir också väldigt inspirerad när du skriver om era investeringar, som verkligen görs för att bygga företaget ännu bättre. Inget lyx och prål (det ska man såklart också unna sig ibland) utan praktiska och effektiva lösningar som gör det till en bättre arbetsplats för er och ett bättre liv för hästarna. Keep up the good work!

  1
 7. Matilda den 18 sep 2020 13:14 kl 13:14

  Kul att det Går så bra för företaget.

  Har du och horsepartner avslutat samarbetet?

 8. Frida den 18 sep 2020 20:12 kl 20:12

  Det är så kul att du vågar skriva om alla investeringar ni gör och berör ekonomi på ett väldigt intressant och avspänt sätt. Inget skryt eller blygsamhet utan bara ”såhär är det”. Otroligt intressant att läsa när man får följa med på så mycket, inte bara häftiga ridpass och matchande benlindor. Kanonkul att ni lirar på så bra ⭐

  2

Kommentera