Live-snack

Jag och Kristian har påbörjat en liten live-snack på instagram tisdagar klockan 20:00 för er som vill lyssna på våra tankar. Vi pratar om olika ämnen samt svarar på lite frågor. Det sparas även så ni kan titta/lyssna på oss i efterhand 🙂

Igår pratade vi om sits/inverkan samt takt och steglängd. Idag när jag tränade Hatti så vågade jag utmana oss ännu mera i att variera steglängden, de stora stegen är inga problem men vi har haft svårare med de små. MEN idag funkade det riktigt bra att leka med alla steg, så kul! Hon har som sagt var utvecklats hur mycket som helst senaste tiden, så det känns faktiskt som att vi kan vara med i 7års klasserna i år. Med lite tur och flyt 😉 Hon får ju då ta ett stort kliv framåt eftersom hon gick som 5åring förra året (LA) och nu får ta steget till MSV A/ PSG. Men vi behöver rutin att tävla vanliga klasser så först ut i Msv B där vi ska försöka rida rörelserna punkt till pricka på bestämd plats.

Justin är 7år även han, och han är just nu het som en varm kastrull när kylan är här. Idag stod jag upp i lättsits och försökte bara få han galoppera ur energin framåt. Men han hoppade hit och dit och tyckte livet var lattjo och laddade ur flera

5 Kommentarer

 1. Ida den 4 feb 2021 09:00 kl 09:00

  Bara älskar hur ni nördar ner er i de små detaljerna. Tog med mig en hel del av det upp på hästryggen igår och det var skrämmande tydligt att när jag kunde hålla min position i sadeln var hästen så fin och följde med mig. När jag tappade positionen tappade jag även hästen. Bakbenen drev inte jämnt fram i handen och bogarna trillade än hit, än dit. Det räckte med att jag började ”räkna hårstrån i manen” eller att höger handen åkte ut några cm för mycket åt höger så tappade jag hästen.
  Direkt jag hittade positionen igen var vi tillbaka på rätt spår igen.
  Det är verkligen detaljer som avgör!

  1
 2. Danny den 4 feb 2021 10:40 kl 10:40

  Lina, kan du inte berätta lite om ert stallbygge? Bästa tipsen, något ni önskar att ni hade gjort annorlunda eller hade gjort annorlunda om ni hade haft en obegränsad budget?

  1
 3. A den 4 feb 2021 15:51 kl 15:51

  Hur rider du ur energin när de är så heta?? Blev avbockad igår och känns som ett evigt ekorrhjul att rida just nu, min häst blir bara hetare o hetare o svårt att komma till ridning när de bara exploderar så fort man försöker inverka…. mkt blod och kyla är inte en kul kombo…..

 4. Maria den 4 feb 2021 15:53 kl 15:53

  Lina vill ni i live-snacket ta upp detaljer kring hur man hittar och inverkar med sittben och vikt. När man tex säger sitt över till hö? Hur man ska tänka vid halvhalt. Och så hand och finger ställning.
  Tack för intressanta live-snack!

  • Ylva den 6 feb 2021 14:36 kl 14:36

   Sitt på studsbolllar under sittbenen i några minuter, i sadeln. Räcker med en tio minuter sen jäklar har jag koll på vart jag har dom resten av passet. Jag har noll koll på vart jag har min sits och mina sitsen och detta har hjälpt mig massor. Man känner liksom direkt minsta rörelse man gör med sitsen och känslan stannar kvar när man plockar bort dom.Kommentera