Kylan fortsätter

Det fortsätter vara kallt här hemma, men peppar peppar lyckas vi hålla igång vattnet så inga rör fryser, det gäller att stänga dörrarna snabbt efter sig och trycka på kopparna ibland om alla hästar är ute samtidigt.

Vi inväntar veterinären som ska vaccinera Hatti och Justin efter 9. Annars är det rida på här hemma som gäller.

Är väldigt glad över en unghäst vi har i träning, jag har haft den förut och då gick allt väldigt bra. Sedan fick den sårskada hos ägaren och behövde vila. Vid igångsättningen så var hästen väldigt osäker och hade flyktigt beteende. Vi har byggt upp förtroendet mycket ifrån marken med tillit och respekt för oss som hanterar. Mycket beröm och vi har tagit små steg hela tiden. Ridningen börjar nu fungera igen och det känns skönt att se att det går är rätt håll ordentligt nu. Hästen håller inte längre andan och är osäker utan vill hela tiden göra rätt. Nu håller vi tummarna att det fortsätter på denna bana!

Många hästar varierar ridningen i snön, det vi får tänka på är ta lite kortare pass då det är tyngre för hästarna att springa på utomhus nu. Men väldigt bra uppbyggnad också!

3 Kommentarer

 1. Anya den 8 feb 2021 17:36 kl 17:36

  Så spennende å høre om arbeidet med hesten som har lite flykt-beteende! Kan du beskrive enda mer hvordan du jobber med hester som er litt usikre og spente, som blir ”bakom sjenkel” fordi de er tittige og som hopper til siden og springer iväg. Skulle bli veldig glad om du vill lyfte frågan og skrive mer kring detta <3

 2. Magdalena den 9 feb 2021 12:26 kl 12:26

  Bra att tömröra nu , för då får man egen träning av att pulsa i snön.

  1
 3. Camilla Bergquist den 13 feb 2021 13:51 kl 13:51

  Tack för en fin blogg! Jag är så imponerad av dig både i din ridning och din satsning du gör!

  En fråga jag hoppas du kan tänka dig att svara på/skriva om. Hur gör man får att på bästa sätt förvalta energin hos heta hästar? Speciellt nu när det är kallt är dem lite extra energifyllda. Min 5 åring tex blir lätt väldigt het av galopparbetet och ibland slår över och hon typ exploderar.
  Energin är ju önskvärd men man måste ju lyckas kanalisera den rätt utan att det slår över. Och om det slår över, fortsätter man bäst lugnt med de man gör ex galopperar vidare bara och låtsats som att de regnar eller bryter man de man gjorde och backar till tex skritt/trav? Vad ger de olika för konsekvenser på längre sikt?

  Tack på förhand 🙏

Kommentera