KVK träningar

Igår var Kristian här och hjälpte mig med fyra hästar

Först ut var Cannon, vi jobbade på lite linjer i Msv b:5, han har väldigt fin stor och rund galopp, gäller att hålla den kvick och reglerbar och då det blir super.

Sedan var det Hatti, henne jobbade vi mycket skolor med, blandade öppnor-skänkelvikningarna och slutor. Vi gör slutorna väldigt lätta för att inte göra det för svårt, Hatti har så mycket kvalite och ibland vill hon så mycket att hon kommer in för stort och det klarar vi inte av ännu, så kontroll och små steg för att bygga upp sakta. Väldigt roligt att jobba vidare med svårare saker nu med Hatti.

Dokki hade jag bestämt att jag ville rida igenom küren för Kristian, vi gjorde om slutet så det blev högre svårighetsgrad, och det känns bra att göra en start med küren innan SM kommer runt hörnet. Då kommer vi hinna ännu en gång ändra om det behövs och fixa med detaljerna.

Fiona fick ta Lazzies träningspass, och det var väldigt bra att stämma av hur jag ska jobba henne vidare. Även om fyraåringar tränas basic så behöver man lite vägledning. Kristian tyckte jag skulle börja med lite lätta skänkelvikningarna på henne för att få henne lite mer rörligare i bogarna och bakom sadeln, blev riktigt bra så nu vet jag hur jag ska fortsätta träna henne vidare. Fiona ska snart debutera på tävlingsbanan med start i 4årsklass

En trött men nöjd Hatti efter träningen och Dokki framskrittad för hand och redo att börja träna. Igår hjälpte Moa och Ida mig så alla hästar kom på löpande band 😀

Idag ska jag träna några hästar innan jag och Dokki ska åka mot Kungsbacka för start imorgon.

Kommentera