Kolik

Vi hade en riktigt bra dag igår, de flesta hästarna fick löshoppa och de tyckte det var så roligt! Några tränade jag dressyr på, skulle bli klar tidigt efter mina lektioner.. men då märker jag att Hatti är lite låg och dämpad.

Mycket riktigt, koliken kom smygandes och hon fick besvär så vi ringde ut distriktsveterinärerna, Hatti svarade bra på smärtlindringen vilket var skönt för henne, men när hon skulle spolas i nosen med slangen så går kärl sönder så hon blöder rätt mycket näsblod, och det slutade med att både hon jag och boxväggarna såg ut som vi hade varit med i ett slagsmål. Då fick hon två påsar dropp istället och det tar rätt lång tid att få i, så vid 01 var det klart och Hatti mådde bra, bajsade och promenerade på i friskt tempo.

Elin tyckte vi kunde kolla henne varje timme och turas om, men jag vågade inte lämna henne så jag bäddade ner mig i hästtäcken på stallgången och sov där tills Elin väckte mig strax innan 04. Då gick även jag in till huset och la mig för Hatti mådde helt bra igen. Otäckt med kolik!

Jag sov mellan 04-08 så Elin var i stallet med praktikanterna imorse, sedan red jag Dokki, Lazzi och Zidan. Känner mig helt trött i huvudet efter denna natt såklart, men ska sätta mig vid datorn nu och göra lite jobb, sedan rider jag resten av gänget i eftermiddag.

1 Kommentar

  1. Ellen - tävlingsryttare den 3 apr 2019 15:20 kl 15:20

    Vacker bild på er. Skönt att det gick bra❤️

Kommentera