Julklappstips

Julen närmar sig med stormsteg, och därför tänkte jag tipsa om Ågesta Ridsportbutik, en butik med väldigt mycket bra saker, finns det mesta av det bästa. Ridkläder till både mig och Agnes har handlats där.

Cafeterian har de godaste bullarna, jag älskar vaniljbullarna och Elin tar alltid kanelbullarna, så köp en av varje haha, finns även lunch där att köpa.

Vi firar alltid julen på hemmaplan eftersom vi har alla djuren att ta hand om, men det är väldigt mysigt att vara i stallet på julaftonsmorgon och ge lite extra morötter till alla hästar.

I år har vi bestämt oss för att endast köpa julklappar till barnen, och sedan ett julklappsspel. Hysteri kring alla klappar och det känns bra att ge barnen bara. Hur gör ni?

5 Kommentarer

 1. Ida den 6 dec 2019 10:05 kl 10:05

  Vi brukar bestämma innan jul att vi bara ska köpa till barnen, men det fungerar aldrig. 🙈

 2. Sofia den 6 dec 2019 10:19 kl 10:19

  Bara julklappar till barnen.. Så får mina hästar någe gott o öppna på julafton så klart 😊

 3. Ida den 6 dec 2019 11:01 kl 11:01

  Vi lottar, så man får en enda familjemedlem att köpa till. Klappen ska ha cirkapris 200 kr. Det funkar superbra! Vi brukar låta en person i taget öppna sin klapp, och så får alla se vad den fick. Himla skönt att slippa köphets och att jaga saker till alla varje år. Vi är 15 personer som firar ihop, så det blir ju en himla lättnad rent ekonomiskt också.
  Förra året började vi även med julklappsspel med återvunna prylar. Dvs man tar något man redan har hemma, med ett värde på åtminstone ca 50 kr (så det inte bara blir skräp), slår in och tar med. Har man fler saker så får man gärna lägga in dom också, och på så sätt kan även någon som inte hade nån pryl att avvara delta. Att köpa något till spelet är förbjudet. Sen spelar man, förhoppningsvis hittar några saker ägare där det blir mer användning och det som ingen ville ha skänks till second hand-butik. Förra året la jag in chokladaskar jag fått från andra håll (gillar inte den typen av choklad), i år blir det en singelbrödrost (som alltså bara rostar en skiva i taget) och en elektrisk kryddkvarn. Känns väldigt rätt med återvinningsprojekt med dagens miljöfokus 👍

  7
 4. Ylva den 6 dec 2019 17:31 kl 17:31

  Jag har PTSD med julen som trigger så det firas på mina vilkor, det jag orkar. Jag och sambon bor granne med hans föräldrar så det är bara vi fyra. Pappa bor 20mil bort och mamma brukar jobba (SOS-operatör).

  Vi köper julklappar till varandra och katterna. Äter inte julmat pga en rätt ovanlig ätstörning så jag brukar äta en räksmörgås.

  • Lina Dolk den 10 dec 2019 16:31 kl 16:31

   Hoppas du får en bra jul som du själv orkar med. Räksmörgås är en favorit hos migKommentera