Jobba som influencer i ridsport

Lika många som drömmer om att arbeta med hästar, lika många tror jag drömmer att jobba som influencer, och att få göra båda delarna är såklart väldigt roligt även om just instagram/bloggen är 1/100 del av vad jag gör med hästarna. Men att jag syns och finns här gör att jag kan satsa ännu mera på hästarna, och det är väldigt roligt att göra något vid sidan av mina fyrbenta kollegor. Samt väldigt kul att ha nära dialog med er läsare/följare som även ger mig tips och nya tankar.

För nästan ett år sedan stod jag i ett vägskäl, skulle jag fortsätta dela min vardag så mycket som jag gör här på bloggen eller var det dags att lägga ned? Jag velade fram och tillbaka och just då som en spark i baken hörde Media House byRF av sig till mig. Jag var egentligen riktigt trött på att bli lovad ”guld och gröna skogar ” gällande skrivandet, dels att hela tiden bli lovad att få fast lön för bloggandet och hjälp att synas hos rätt företag som söker samarbeten/marknadsföring uteblev ständigt ifrån tidigare plattforum och jag kände att det var en hal bransch och jag var själv lite för vek att stå upp för mig och insåg inte riktigt mitt värde. Men Tack vare Rebecka Fredriksson på Media House byRF fick jag förtroende och hittade glädjen igen att fortsätta, samt även att jag kunde börja ta ut en bättre månadslön. Och nu är Rebecka min agent (hur coolt är det att jag har en agent för bloggen?!) så har hon tagit över ALLTING och hon jobbar heltid med att ta hand om mina sociala kanaler, Rebecka sköter allt jag tycker är jobbigt, så som att förhandla med företag och lyfter fram mig som profil. Media House byRF är Sveriges största mediabolag inom ridsport, som producerar media och hjälper företag med sin marknadsföring.

Väldigt många företag vill synas på bloggen/instagram men de har inte riktigt haft förståelse att detta är faktiskt mitt arbete och blivit nästan lite stötta över att det kostar att få marknadsföring genom mig precis som det kostar dom att köpa en annonsplats via radio/tv/tidningar. De tyckte väl att de betalade mig genom att erbjuda ett täcke med matchande skydd. Blir svårt att betala fakturor med skydden för min del 😉 Jag upplever även att företag vinner på att jag och andra profiler går genom byrå för att få bäst hjälp hur man utformar ett samarbete för att uppnå bästa resultat för både mig och företaget, båda ska vinna på det.

Många av er vill ha tips av mig hur man ska lyckas få samarbeten och sponsorer, jag bollar det hela vidare, in och följ Media House byRF på instagram och ställ frågor och ta del av deras kunskap istället, de hjälpte mig! 🙂 Deras instagram är @mediahousebyrf

1 Kommentar

  1. Sätilaryttaren.se den 1 jul 2020 20:38 kl 20:38

    Jag är glad att du fortsatte med bloggen! Grattis till en egen agent! 🎉🎉

Kommentera