Jag har fått flera förfrågningar ifrån läsare/följare som vill arbeta/göra praktik hos mig, superkul att många verkar vilja komma till oss. Frågor om vad som krävs och om ridning ingår samt om man måste mocka, tankar kring arbetstider m.m så här kommer lite punkter hur vi har det i mitt stall

 1. Det är ett stall du söker till, boxarna måste mockas, hagarna mockas, lastbilen mockas, ridhuset mockas, stallplan mockas, vi måste mocka undan på vägen. Ja! Mockning ingår. Vi har hjälp vardagar med mockning av boxar. Men helger mockar vi och även vardagar om Dan är borta. Jag tycker själv att mockningen inte är något problem alls att göra, man ser hur hästen mår genom att mocka, jag mår bra av att göra fint och halma på boxarna tills hästarna kommer in. Lyssna på en podd och bara göra en lätt uppgift. 80% av alla som söker praktik här frågar just om mockning ingår, så antar att många tycker att det momentet är jobbigt/tråkigt? Vi har endast 13 boxar så det är så lite tid som går åt till att mocka om man jämnför med att leda fram hästar 😂
  2. Jag söker inte efter en beridare till mitt stall, utan jag är den som tränar hästarna i huvudsak. Sedan får jag hjälp att rida ut, longera, löshoppa och jogga hästarna. Jag sätter hästarnas schema.
  3. Arbetstiderna för oss som arbetar här är 7-17 (jag har lektioner senare, men stall/hästar är 7-17) ibland hinner tjejerna träna sin häst på arbetstid och andra dagar göra det efter arbetstid. Deras lediga dagar tar vi andra hand om hästen till den som är ledig såklart, så lediga dagar behöver man inte komma ut till stallet alls. Vilket är två dagar i veckan. Varann helg arbetar vi här i mitt stall, delar upp storhelger mellan oss. Jag söker ingen att anställa nu, vi är fullt lag här och det är supertrygg och bra att ha Moa och Linda som anställda. De är plikttrogna och vi tar hand om hästarna bra. När någon av de slutar så kommer jag skriva ut när vi söker någon ny till teamet. Praktikanter tar vi emot, över 16 år och minst två veckor. Boende och box finns inte på gården, men på Sparreholms slott vandrarhem går det att hyra in sig. Vi hämtar och lämnar varje dag. Mejla dolk.lina@gmail.com

4 Kommentarer

 1. Nathalie den 22 nov 2020 14:36 kl 14:36

  😂 kan inte låta bli att skratta åt mockfrågningarna 😅 som du skriver är det ju en så liten del och även både mysig och bra för att lära känna hästarna.

  Vilka föredömen ni är med 5 dagars arbetsveckor, och dagtid arbetsschema. Fantastiskt att ni dessutom sköter deras hästar då!! En fin arbetsförmån som säkerligen istället skalar ett ”sug” att komma till stallet mer. Bra jobbat Elin & Lina 👊🏼❤️

  6
 2. Lina den 22 nov 2020 16:35 kl 16:35

  Klart man får räkna med att mocka när man jobbar i stall! Många är så bekväma.

 3. Anonym den 22 nov 2020 21:24 kl 21:24

  På min tid var vi 2 tjejer på ett stall på 50 hästar.😂 Mocka 13 boxar är ju rena semestern i mina öron.

  2
 4. Alma den 22 nov 2020 22:59 kl 22:59

  Alltså så besynnerligt att fråga om mockning ingår i arbetsuppgifterna när man söker jobb, praktik i ett stall! Vad tror de att man gör när man jobbar i staĺl om man inte mockar?

Kommentera