Inställda tävlingar fortsätter

Nu fortsätter tävling efter tävling att ställas in, jag förstod att Danmark inte skulle bli av, så tänkte att då tar vi Lidköping istället. Men nu ställs Lövsta kvalet in och vi blir hemma. Vad tycker ni, är det oansvarigt av oss ryttare att fortsätta anmäla till tävlingar? Bör det komma ut ett beslut ifrån förbundet att ni stänger vi alla tävlingar ex 8 veckor?

Frågan är hur länge detta kommer ske, hörde något om största utbrottet i Sverige kommer ske i maj, läskigt!

Jag var på vetcheck idag med Dokki på Mälarkliniken, ska skritta en vecka och sedan träna på som vanligt igen. Skönt! Vi tränar fullt ut nu på Grand Prix nivå så väldig bra att stämma av och se att vi klarar av det fysiskt. Ju högre nivå desto mer tar det på hästarna och mera rätt ridning och upplägg krävs av mig som ryttare.

2 Kommentarer

 1. Caroline den 23 mar 2020 14:46 kl 14:46

  Det rör sig om dressyrtävlingar där publiken tenderar att inte vara så stor och ofta inte heller startfältet om man jämför med hoppning.
  Så bara man är symtomfri själv så tycker jag absolut att man kan tävla i dressyr. Man man kan hoppa över att sitta och trängas i cafeterian då såklart när man väl är på tävling och hålla avstånd.
  Tack för en bra blogg Lina, det är väldigt kul att följa Din resa. Du är fantastisk!

  3
 2. Caroline den 24 mar 2020 10:30 kl 10:30

  Jag tycker inte att det är oansvarigt. Vi är så drillade i smittskydd för hästarnas skull, att vi inte håller på och lånar grejer av varandra eller ens är särskilt nära andra ekipage (det är ju en säkerhetsgrej också). Endagars hästsportevenemang lär ju vara bland de säkrare grejerna att delta i? Jag skulle kanske tänka mig för en exttra gång innan jag åkte på meeting, som innebär närkontakt med andra ekipage i stallar, restaurangbesök o.s.v., men endagars ser jag inga problem med, särskilt inte när utomhussäsongen drar igång! Och som personen ovan skriver: publikmassorna är knappast ett problem, haha. Försök hålla lite avstånd till folk inomhus (typ cafeteria och toakö) så är risken större att man blir smittad i kollektivtrafiken, på jobbet eller i mataffären 🙂

  2

Kommentera