Igångsättning

Fråga: Kan inte du skriv ett inlägg om framförallt igångsättning efter en skada? Alltså detaljerat. Min häst är också skadad och jag känner mig rädd att det aldrig kommer bli bra och osäker på igångsättningen.

Svar: Hej!

Du måste ha en veterinär som du litar på, och följa planen du får därifrån. Det är väldigt olika hur en igångsättning brukar ske, allting beror på vad för skada hästen har haft. Så jag kan inte ge dig några tips då jag ej vet om historiken och är för den delen inte kompetent nog att svara heller faktiskt.

Jag gör exakt i detalj vad Axel säger åt mg att göra, känns något osäkert eller jag helt enkelt inte förstår upplägget så frågar jag igen.

Har skrivit om det förut, men underskatta aldrig skritten, får man promenera mycket så gör det. Biggles såg inte ut som en biff för skojs skull, utan promenaderna hjälpte oss massor. Se på Dokki, länge sedan han var så fin i kroppen som nu.

Sedan får man självklart granska sig själv, varför blev hästen skadad? Kan jag göra en förändring i upplägget? Variera mer? Variera mindre?

Förebyggande är alltid bra, innan hårdare träningspass har jag vibrationsskydden på under tiden hästen ryktas. Skrittar fram ute på hårt underlag innan jag går in i ridhuset. Kyler efter träning.

2 Kommentarer

  1. Malin den 3 jul 2019 11:28 kl 11:28

    Kan du inte ha lite tävlingar på Instagram med sponsrade produkter? Då kan du ha samarbeten (=pengar in!) och öka antalet följare samtidigt! Tänker framförallt häst-/ryttarrelaterade produkter. 🙂

  2. Amanda den 4 jul 2019 08:25 kl 08:25

    Hej Lina! Då min fina hoppehäst inte riktigt har nerver för att hopptävla och jag inte har hjärta att sälja honom har jag bestämt mig för att börja skola om honom till fälttävlanshäst. Vi debuterade en lätt fälttävlan och fick 59,4%, gaaanska besviken. Vad behöver jag tänka på, förutom vägarna ? H80/90 är ett väldigt simpelt program. Vad tittar domarna lite extra på och var kan jag plocka extra poäng? Vad generellt ska jag tänka på ? När jag läste protokollet fick jag känslan av att dom ville se mer tryck i hästen, jag vågade inte iochmed att han tog sats för att hoppa över dressyrstaketet och var koncentrerad på att rida rätt vägar och inte kräkas av nervositet… Även jag skolas ju om från hoppning till dressyr..

Kommentera