Höstträning = utveckling

Så nöjd med alla hästarna idag och jag tror att jag har kommit in lite i höst/vinterträningen. Jag har inte många starter kvar iår, vilket betyder att det är fokus på nästa år. Unghästarna blir ett år äldre = ett snäpp upp i utveckling. Det har smittat av sig lite på de äldre hästarnas träning.

Lazzie har vi inte jobbat mycket GP rörelser på alls. Men piruetterna har hon alltid haft talang för, serierna har vi jobbat ner till vartannat men har nu börjat jobba med byterna i varje. Där hon till en början blev väldigt het. 1,2 går bra men så fort vi kommit till 3dje bytet har det blivit för mycket energi. Men efter att bara jobbat 1,2 och fått henne säker i det kunde vi idag utan problem göra 4 st flera gånger i rad. Jag och Kristian har senaste träningarna lagt in lite passagejobb vilket hon gör galant, och har nu två gånger provat att introducera piaff från marken och hon snappar verkligen upp det. Så roligt att få göra denna resa med denna fantastiska häst. Och visst är det något speciellt när det är ens första häst man får göra resan med.

Fick feeling även på Zangria och började med byterna. Vilken smart häst, rena byten åt båda håll. Var tvungen att filma och skicka till ägaren och visa vilken talang till häst. Har jobbat väldigt mycket med den förvända galoppen i två veckor nu där jag känner att hon är stabil och redo att introducera byterna. Zangria är efter BH Zack så det känns bra att ha de blodet i Sune, för Zangria är en häst HELT i min smak.

Var även en sväng till Liane idag och red Entutu. Finns lite filmklipp på min instastory. Där har vi också siktet inställt på 2020, och förhoppningsvis U25.

MEN vi får inte glömma lilla Amir som idag haft mig på ryggen. Eller jag hängde på honom, två långsidor och han var en stjärna. Dags att boka Anna som ska göra de absolut första uppsittningarna innan jag tar över tyglarna.

1 Kommentar

  1. Hanna den 9 okt 2019 11:10 kl 11:10

    Kan du göra ett inlägg om hur du började med att introducera byten i varje hos Lazzie? Har en 10 åring som nu byter ned till vartannat utan problem men vi har svårt att hitta rytmen för byten i varje? Har du något knep?

    1

Kommentera