Hoppning av hästarna hemma

Igår valde jag att hoppa med ett helt gäng här på hemmaplan, jag tycker att hoppningen ger mig en del i dressyrarbetet då hästarna blir lite mer nyfikna på bommarna/hinderna som står i ridhuset, det hör inte till vanligheten även om det sker. Jobbar mest med bommar men igår höjde vi upp.

Bra att få hästarna lite tuffare genom att använda hinder då de blir väldigt glada och stolta över sig själva om de är lite fega innan. De får använda kroppen på ett annat sätt än vad de är vana vid och vi leker på en annan nivå. Jag är ingen hoppryttare, och hästarna inte vana med hinder men vi gör det tillsammans på en lägre nivå, det skapar också ett starkare band mellan oss, lite som teamdag på ett vanligt arbete kan jag tänka mig? Stärka gemenskapen mellan kollegorna, och hästarna är mina kollegor! Världens bästa!

Många hejarop på instagram där de tycker vi gör det rätt bra för vår nivå, får lite tips och idéer. Många tycker det är roligt att se en dressyrryttare hoppa sina hästar. Samtidigt kan jag inte låta bli att läsa de få kommentarerna som kommer där de pekas på smådetaljer, lite på ett otrevligt sätt och vill sätta mig lite på plats känns det som? Jag vet att jag inte är en talang i hoppningen, har hellre aldrig tränat för att bli en bättre ryttare i hoppningen. Har inte rätt avstånd eller rätt utrusning. Men vad gör det? Vi är inte uttagna till EM i hoppning 😂 Men jag tycker ändå att vi gör det bra på den nivån vi utför det hela. Mina 4 åringar har hoppat 2-3 gånger med ryttare och då tycker några att de bör hopp bättre? Vi hoppar hinder på låg nivå och bara rullar runt över dom. Måste man alltid vara bra på det man utför? Hur ska man utvecklas om man inte får träna? Jag vågar bjuda på det jag själv inte är så bra på, det är ju bara roligt att göra något annat i son vardagsträning. Dressyren och hoppningen skiljer sig åt ordentligt i teknik, sits känsla m.m så det går inte ha så höga krav är min åsikt.

Jaja vi hade väldigt kul igår, och hästarna hade en bra varierad träningspass mot dressyrarbetet. Är väldigt glad för de gins tipsen och hejaropen jag fick på min story! 😃

Bild ifrån Friends Arena där jag varit med i vinnarlaget två år i rad, i just (show)hoppning för min del 💃🏻

6 Kommentarer

 1. Ida den 21 aug 2019 21:33 kl 21:33

  Det såg jättekul ut! Glada hästar och ryttare, det är ju det viktigaste! Förstår inte folk som måste påpeka negativa saker i allt. Tack för att du delar med dig av din vardag, trots fel-letarnas kommentarer

  5
 2. A den 21 aug 2019 22:02 kl 22:02

  Tanken är väl inte att de ska vara perfekt. Tanken är ju som du skriver ha kul, och låta hästarna göra nått annat.
  Jag tycker du har ett härligt synsätt i din hästhållning. Fortsätt med den och skit o sura kommentarer.
  Om allt alltid ska vara perfekt hur många skulle då egentligen sitta på hästryggen??

  2
 3. Frida den 22 aug 2019 05:05 kl 05:05

  Äh, det kommer alltid finnas tråkigt folk som har behovet av att trycka ner andra. Haters gonna hate. De är med största sannolikhet avundsjuka på dig! Jag blev imponerad över hur bra det såg ut jag.😊

  2
 4. Ida den 22 aug 2019 06:34 kl 06:34

  Med de låga hindren du leker med har inte avstånden eller något annat ngn betydelse, säger den gamla hoppryttaren. 😉 Det är en väldig skillnad om man hoppar så låga hinder för att träna och bli bättre på att hoppa eller för att som du, bara ge hästarna lite latjo och varierad träning. Fortsätt ha latjo m hinder och skit i tråkarna!! Heja er!!!

  3
 5. Anngelica den 22 aug 2019 08:56 kl 08:56

  Bry dig inte om tråkiga kommentarer! Du är grym som ger dina hästar sådan variation!! 😀

 6. J den 22 aug 2019 09:41 kl 09:41

  Det är JÄTTEBRA att du tränar de så varierat!!!

Kommentera