Holland om en vecka

Nästa måndag åker jag och Dokki till Holland för att tävla, det ska bli väldigt roligt och en härlig utmaning. Två tävlingsdagar för oss U25 vilket är bra, först stod det tre dagar tävling men det är på gränsen för tufft i dessa klasser tycker jag. Som ni märker rider jag oftast bara 1 start per tävling för att spara på Dokki.

Kristian blir kvar på hemmaplan, så han tar snällt emot Justin för träning av honom de dagarna jag är borta. TACK! Linnea som äger Fabbe ska ta med honom till Skåne nästa vecka och en ponny hinner flytta ut innan också = lugnare här hemma för tjejerna som jobbar. Jag hinner träna hästarna på måndag innan vi åker ner till Skåne för övernattning där. Sedan kör vi till tävlingsplatsen på tisdag. Är åter hemma på fredag kväll så det blir inte så många dagar borta och då kan jag jobba i stallet när jag kommer hem till helgen.

Med pandemin så har vi fått instruktioner om vad som gäller att följa. Coronatest ska tas och visas upp när vi anländer, sedan tar vi det även när vi kommer hem. Vet att många tycker det är fel att resa, men man får göra det om man följer alla regler. Så undanber att ni blir för arga på mig.

Nova och Matteo har bra avstånd i ridhuset till varandra 😉

6 Kommentarer

 1. Mari den 26 apr 2021 20:35 kl 20:35

  Klart att du ska åka när du får chansen. Inte som att vi inte redan har en hög grad av smitta här i Sverige precis. Lycka till!!!

  4
 2. Mia den 26 apr 2021 22:43 kl 22:43

  Det är ju ditt jobb! Såklart du ska åka

 3. Sofia den 27 apr 2021 13:31 kl 13:31

  Tänk bara på att ett test är bara en ögonblicksbild. Du kan bli positiv två timmar efter testet tagits. Så var uppmärksam på symtom och isloera er så gott ni kan efter hemkomst.

  3
  • Ewa den 28 apr 2021 02:16 kl 02:16

   Precis. Jag har läst mycket om Mullis test. Att de ens används till detta är galet. Han varnade innan och sen dog han….
   Blir bra sen när Lina får vaccin så slipper vi oroa oss;P 4. Danny den 28 apr 2021 07:41 kl 07:41

  Det viktigaste att tänka på är att många andra länder har hanterat pandemin mycket mer seriöst än Sverige och som turist ska man verkligen respektera hur isolerat folket har levt och eftersträva samma beteende själv så länge man vistas i landet. Som sagt ovan är testen inte 100% säkra och även om du är frisk när du åker hemifrån kan du bli smittad i Skåne och föra smittan framåt i Holland, även om du inte har några symptom. Därför bör man (tyvärr) bete sig som om man är smittad hela tiden, trots att man har testats negativt. Bara äta i bilen eller hemma, inte umgås inomhus med någon i onödan, alltid använda mask osv. Om man verkligen gör sitt yttersta för att förhindra smitta så tycker jag att det är försvarligt att resa då det är av en anledning som inte går att skjuta upp och som är av betydelse för ditt jobb.
  Lycka till, håller tummarna för dig!!

  2
 5. Sofia den 28 apr 2021 12:23 kl 12:23

  Eva, jag är inte ett dugg orolig för att Lina ska bli smittad. Det är en risk hon får ta när hon reser. Jag är orolig för de som hon riskerar att smitta på väg bort och hem o h den ökade belastningen på sjukvården. Som kommentaren nedan säger är det bäst att bete sig som att man är smittad och att alla andra är potentiella smittbärare, vilket ju är precis vad de är

  1

Kommentera