Vilket bra träningspass den rutinerade herren Dokki gjorde idag, super verkligen! Perfekt dragläge och då är rörelserna så mycket lättare att göra!
Och halleueja även piruetterna 🙌

Jag hjälper många elever som upplever att deras hästar är sega eller är bakom skänkeln. Det finns självklart hästar som är lite mer energifattiga men oftast handlar det om att de är bakom skänkeln. Kan bero på många orsaker men många ryttare klämmer med bena och då slutar hästarna lyssna. Elin sa alltid en kommentar till mig när hon hjälpte mig när jag var mindre ”klämmer du på kaviarstuben hela tiden så tar den slut!” Haha samma med hästar, använd bena istället när det behövs och sedan bort med dom. Hästarna ska springa av sig själva nästan och hela tiden tänka framåt.

När jag rider fram är det lätta vägar och mycket raka spår, tester gas och broms direkt för även om jag joggar ska de svara alert. Inga rörelser innan de är framför skänkeln är min regel till mig själv. Ibland behöver jag påminnas om det också att ha tålamod för det blir svårare ju mer krumelurer som ska göras.
Jag vet själv när jag har svårt att komma ur ex en passage, jag blir stressad/orolig och börjar klämma. Hästen börjar piaffa och vi kommer ingenstans. Där ska jag istället rida ur problemet framåt och tänka långa ben och behålla lugnet och sitsen. Vi ryttare tappar oftast hållningen när problemen kommer, och gör då det hela ännu svårare för hästen.

Kommentera