Hattis första kiropraktorbesök

Idag kom Micke ut och kollade igenom Hatti. Jag har upplevt henne lite skev efter dräktigheten och vill ge henne de bästa förutsättningarna inför året.

Jag har tyckt att det har varit svårare att få henne rak i höger varv och att galoppen känns lite mer ansträngd till höger. Ansträngd låter kanske fel, men jämför man båda varven så ser man att hon lättare kommer upp och får höjd i galoppen till höger.

Micke brukar vilja börja med att se hästen i rörelse. Då longerar vi i alla gångarter åt båda hållen. Vi gör det i grimma då de inte ska vara inspända.

Efter longering så känner Micke igenom hela hästen och behandlar där efter. Jag tycker det är perfekt när praktikelever är här och kan vara med och se dessa behandlingar och ställa frågor osv.

Hatti fick bra hjälp och Mickes mål är att återställa kroppens balans. Det är intressant hur övriga saker som påverkar hästens system. Micke tycke inte att kroppen svara som han ville till en början. Hatti brunstade förra veckan och vi tror att de var anledningen till det. Nu är hon kroppsligt återställ och ska få en aktiv vila i två veckor. Sen är det dags för träning och tävling i vår. Längtar!!

Kommentera